Циганков і Довбик можуть зіграти у Суперлізі: гендиректор турніру розповів, в який дивізіон потрапить Жирона

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
288
0 голосів
Циганков і Довбик можуть зіграти у Суперлізі: гендиректор турніру розповів, в який дивізіон потрапить Жирона
Артем Довбик та Віктор Циганков. Фото: Getty Images
Якби Жирона погодилася на виступи в Суперлізі, то вона б виступала у найслабшому дивізіоні. Втім, через рішучу відмову каталонського клубу виступів у цьому турнірі така можливість виключається.

У разі, якщо каталонська Жирона змінить своє рішення і таки погодиться на виступи в Суперлізі, то команда виступатиме у синьому, тобто третьому, найслабшому дивізіоні. 

Як сказав гендиректор Суперліги Бернд Райхарт, це буде справедливо: 

«Чому Жирона повина входити до зіркової ліги, а несподіваний чемпіон Австрії повинен грати три кваліфікаційні раунди влітку, щоб залишатися у грі стільки разів, скільки він хоче? Ми хочемо однакового права для всіх чемпіонатів в Європі і однакового прямого доступу до змагань».

За словами Райхарта в коментарі ресурсу ElLarguero, Жирона, як і інші незнані в Європі клуби, можуть пробитися вище завдяки виступам у дивізіонам нижче:

«Таким чином вони могли б закріпити свою європейську мрію. У них є велика перевага – зіграти цілий сезон, щонайменше 14 матчів, щоб закріпитися в Європі, а на другий рік прагнути піднятися вище, щоб стати важливою командою в європейському футболі»

  • Втім, можливість Жирони у Суперлізі можна розглядати лише гіпотетично, адже каталонський клуб відмовився від виступів у Суперлізі.
  • Ба більше, червоні взяли участь у акції протесту клубів Ла Ліги, яку не підтримав лише мадридський Реал.
  • Артем Довбик зіграв за Жирону 18 поєдинків: 11 голів, п'ять результативних передач.
  • Віктор Циганков у поточному сезоні провів за каталонців 15 матчів в усіх офіційних турнірах: три забитих м'ячі та стільки ж асистів.
  • Жирона на різдвяну паузу в Ла Лізі пішла на другому місці.