Мічел пояснив заміну Довбика у матчі Жирони проти Бетіса: що сталося з українським нападником

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
3671
0 голосів
Мічел пояснив заміну Довбика у матчі Жирони проти Бетіса: що сталося з українським нападником
Артем Довбик та гравці Жирони. Фото: Google
Головний тренер каталонської Жирони Мічел Санчес прокоментував нічию своєї команди у матчі 18-го туру чемпіонату Іспанії проти Бетіса (1:1) та пояснив, чому вирішив замінити Артема Довбика.

Вчора, 21 грудня, Артем Довбик відкрив рахунок у матчі проти Бетіса точним ударом з пенальті на 39-й хвилині. Але результативності нашого співвітчизника виявилося мало – Песселья на 88-й хвилині зрівняв рахунок, а сама гра завершилася внічию з рахунком 1:1.

▶️  Відео голу Артема Довбика у ворота Бетіса дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Мічел Санчес вважає, що обидві команди награли саме на нічию.

«Команда провела класну гру проти сильного суперника, ми добре контролювали м'яч перші 60 хвилин, але потім ініціатива перейшла до Бетіса, нам не вистачило фізичних сил і володіння в фінальному відрізку цієї гри. Реал та Атлетіко теж не перемагали тут, ми могли й програти в цьому матчі, тому нічия – справедливий результат».

Також фахівець пояснив, чому замінив українського нападника на 63-й хвилині гри – іспанці бережуть свого бомбардира.

«В Артема Довбика була недавно травма литкового м'яза, він ще не відновився на всі 100% і ми не можемо ризикувати здоров'ям українця, тому я вирішив його замінити, крім того, у нас ще є два нападники високого класу», — наводить слова тренера L`Esportiu.

Реал скористався втратою очок каталонської команди і вийшов на першу позицію у Лі Лізі. Обидва колективи мають по 45 очок, але мадридці випереджають Жирону за додатковими показниками.

  • Наступний матч Жирона проведе вже у 2024 році, 3 січня жиронці прийматимуть на власному полі мадридський Атлетіко.
  • Артем Довбик зіграв за Жирону в сезоні 2023/2024 років 18 поєдинків: 11 голів, шість результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 15 мільйонів євро.
  • Віктор Циганков, який пропустив гру з Бетісом через травму, в поточному сезоні провів за Жирону 15 матчів в усіх офіційних турнірах: три голи, три результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 22 мільйони євро.