«Тепер він полює на Беллінгема»: реакція іспанських ЗМІ на черговий гол Довбика за Жирону у матчі Ла Ліги

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
201
0 голосів
«Тепер він полює на Беллінгема»: реакція іспанських ЗМІ на черговий гол Довбика за Жирону у матчі Ла Ліги
Артем Довбик. Фото: Google
В поєдинку 18-го туру іспанської Ла Ліги Жирона невдало з'їздила на гостини до Севільї, де втратила перемогу у грі проти місцевого Бетіса (1:1). Єдиний гол у складі команди Мічела Санчеса забив українець Артем Довбик.

У захваті. Так коротко, але й об'ємно водночас, можна описати реакцію наших колег з Іспанії на гру українського нападника Жирони в поєдинку 18-го туру Ла Ліги проти Бетіса (1:1).

Сайт Sport-express.ua провів ранковий моніторинг іспанських спортивних ЗМІ, виокремивши написане саме про Артема Довбика:

Lesportiu 

«Довбик був ефективним. Він знову забив знову і тепер на його рахунку одинадцять голів у Ла Лізі, три з пенальті. Українець непогано грав спиною до воріт, але йому не вистачало точності в передачі в три чверті та вільним партнерам».

Sport – 7/10

«Довбик – справжній кілер. Українець знову став найкращим бомбардиром команди Мічела і тепер має на своєму рахунку 11 голів у чемпіонаті, поступаючись лише Грізманну (12 голів) та Беллінгему (13 голів)».

Mundo Deportivo

«Він відкрив рахунок за Жирону, реалізувавши пенальті на 39-й хвилині, дуже вдало обдуривши Руї Сілву. Українець має на своєму рахунку одинадцять голів у чемпіонаті, і тепер він полює на Беллінгема, у якого 13 голів».

▶️  Відео голу Артема Довбика у ворота Бетіса дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Український вінгер Жирони Віктор Циганков поєдинок проти Бетіса пропускав. Про причину відсутності українця повідомив наставник Жирони Мічел Санчес ще напередодні гри у Севільї.

  • Після 18-ти турів Жирона має в активі 45 очок в доробку та посідає другу сходинку в турнірній таблиці іспанської Ла Ліги. У команди Мічела Санчеса порівну пунктів з мадридським Реалом, але гірші додаткові показники – поразка в очному протистоянні (0:3).
  • У наступному турі Циганков, Довбик та компанія вдома прийматимуть мадридський Атлетіко. Поєдинок заплановано на 3 січня 2024 року. Початок гри о 22:30.
  • Артем Довбик зіграв за Жирону в сезоні 2023/2024 років 18 поєдинків: 11 голів, шість результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 15 мільйонів євро.
  • Віктор Циганков в поточному сезоні провів за Жирону 16 матчів в усіх офіційних турнірах: три голи, три результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 22 мільйони євро.