Перший після Чигринського: Барселона готова купити Циганкова – відома єдина перепона

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
13739
0 голосів
Перший після Чигринського: Барселона готова купити Циганкова – відома єдина перепона
Віктор Циганков. Фото: Google
Барселона дійсно зацікавлена у підписанні українського вінгера Жирони Віктора Циганкова, але підпише ексдинамівця лише після того, як розвантажить свою зарплатну відомість та позбудеться Рафіньї.

Керівництво іспанської Барселони та особисто головний тренер блаугранас Хаві готові переманити з Жирони її провідного вінгера, українця Віктора Циганкова.

Але, є одне дороговартісне але. За інформацією іспанського видання e-noticie, нині єдиною перепоною до початку розмови про трансфер Циганкова до Барси є наявність у складі команди з Каталонії Рафіньї.

За інформацією джерела, якщо нападник все ж піде з Барси влітку, то Хаві буде зацікавлений у підписанні одного з трьох гравців йому на заміну. І одним з кандидатів є саме Віктор Циганков.  Також наставник Барси приглядається до Савіо або може попросити босів клубу повернути Ансу Фаті з Брайтона.

Рафінья ж ніби, не дуже зацікавлений у відході з каталонської команди, однак трансфер може бути вимушеним. У бразильця є пропозиції від Манчестер Юнайтед та кількох клубів із Саудівської Аравії, і якщо вони задовольнять апетити Барси, а клуб Жоана Лапорти хоче від 100 мільйонів євро, тоді й перспективи переходу Циганкова до Барселони стануть реальними.

Останнім і поки єдиним  українцем, який грав за Барселону, був захисник Дминтро Чигринський, який переїхав до Іспанії з донецького Шахтаря.

Однак, кар'єра в Барсі у Чигринського не склалася. Він провів за блаугранас лише 14 поєдинків.

  • На внутрішній арені Жирона має в активі 45 очок в доробку та посідає другу сходинку в турнірній таблиці іспанської Ла Ліги. У команди Мічела Санчеса порівну очок з мадридським Реалом, але гірші додаткові показники – поразка в очному протистоянні (0:3).
  • У наступному турі Циганков, Довбик та компанія вдома прийматимуть мадридський Атлетіко. Поєдинок заплановано на 3 січня 2024 року. Початок гри о 22:30.
  • Барселона нині тримається в чемпіонських перегонах третьою: 38 очок.
  • Віктор Циганков в поточному сезоні провів за Жирону 16 матчів в усіх офіційних турнірах: три голи, три результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 22 мільйони євро.
  • Рафінья в сезоні 2023/2024 зіграв за Барсу в 17 матчах в усіх офіційних матчах: три голи, сім асистів.
  • Transfermarkt оцінює 27-річного бразильця в 60 мільйонів євро.