Жирона дуже близька до розставання з одним українцем: клуб здійснить рекордний продаж у своїй історії

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
659
2 голоси
Жирона дуже близька до розставання з одним українцем: клуб здійснить рекордний продаж у своїй історії
Артем Довбик. Фото: ФК Жирона
Мадридський Атлетіко готовий викласти за українського форварда Жирони Артема Довбика 35 мільйонів євро. Каталонський клуб згоден відпустити свою зірку.

Атлетіко близький до підписання 27-річного нападника Жирони Артема Довбика.

За повідомленням AS, «матрацники» готові викласти за гравця до 35 мільйонів євро: 30 мільйонів будуть у вигляді фіксованої виплати + передбачені легкодосяжні бонуси, разом з якими сума може досягти 35 мільйонів євро.

Джерело додає, що спочатку Жирона хотіла отримати за Довбика його клаусулу у розмірі 40 мільйонів євро, але була відкритою для того, щоб відпустити його за меншу суму.

Цікаво, що окрім Довбика, Атлетіко може підписати ще одного нападника. Але це залежатиме від того, чи піде з команди Анхель Корреа, Саму Омородіон або Карлос Мартін.

  • Довбик у минулому сезоні провів за Жирону 39 матчів, у яких забив 24 голи та оформив десять асистів. Також він став найкращим бомбардиром Ла Ліги з 24 голами;
  • Жирона за підсумками кампанії посіла третє місце та вперше у своїй історії кваліфікувалася до Ліги чемпіонів. Атлетіко став четвертим та також виступить в основній стадії ЛЧ;
  • Контракт Довбика із Жироною чинний до 30 червня 2028 року, а Трансфермаркт оцінює його у 35 мільйонів євро;
  • Рекордним трансфером Жирони є Алеш Гарсія, якого в лині цього року клуб продав до Баєра за 18 мільйонів євро;
  • За даними ЗМІ, Довбик вже вибрав для себе новий будинок у Мадриді.