Кепа молиться на трансфер Луніна з Реалу: іспанець бажає назавжди позбутися українця і посісти його місце

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
387
2 голоси
Кепа молиться на трансфер Луніна з Реалу: іспанець бажає назавжди позбутися українця і посісти його місце
Кепа Аррісабалага та Андрій Лунін, фото: ФК Реал
Іспанський голкіпер Кепа Аррісабалага сподівається повернутися до Реалу. Для цього необхідно, аби «вершкових» покинув його український конкурент Андрій Лунін.

В Реалі досі немає розуміння майбутнього в команді голкіпера Андрія Луніна, який ще не продовжив угоду.

Як повідомляє Marca, в клубі не виключають ситуації, за якої цього так і не станеться.

«Лунін не продовжив контракт з Реалом. Керівництво клубу не має жодних новин щодо майбутнього воротаря. Він не зробив жодної заяви, і тому вони продовжують дотримуватися свого підходу, що він дограє рік, який залишився до кінця контракту, в очікуванні завершення угоди або піде в іншу команду».

Першим з важливих факторів можливого відходу Луніна з команди є бельгієць Тібо Куртуа на якого, вочевидь, робитимуть ставку у ролі першого номера в наступній кампанії.

«У роздягальні по закінченні фіналу Ліги чемпіонів вважалося безсумнівним, що Лунін піде. Мало того, так думав навіть тренерський штаб, обґрунтовуючи це демонстрацією того, що в основі Реала є і буде Куртуа».

Другим фактором є агент українця, який педалює тему його трансферу в інший клуб.

«Керівництво Реалу спокійне. Вони вважають, що мають гарантованого воротаря в тіні Куртуа, але усвідомлюють, що в момент, коли з'явиться важлива пропозиція для гравця, ситуація може змінитися. Вони вважають, що прихід [агента] Жорже Мендеша в оточення воротаря може стати першою метою зміни команди».

В такій ситуації Реал може піти на другу оренду Кепи Аррісабалаги, який в минулому сезоні захищав кольори команди, прийшовши на рік з Челсі.

«Саме тут з'являється фігура Кепи. Він був щасливий у Мадриді й здійснив мрію. Наразі він чекає на розвиток подій (з пропозиціями на руках) і дивиться, що буде далі. Реал перебуває в режимі очікування, але з думкою, що можлива операція, яка буде зроблена, не буде небезпечною для економіки».

Таким чином, можливість повернення Аррісабалаги в Реал залежить від рішення Луніна.

«Певний час протягом останніх тижнів ім'я Кепи з'являлося в офісах Реалу. На сьогодні здається, що лише на кілька днів. Воротар хотів би залишитися в Реалі, але клуб не розпочинав трансфер, хоча в Реалі не приховують, що в певний момент він може бути активований, особливо якщо Лунін покине клуб».

  • Аррісабалага в минулому сезоні провів за команду 20 матчів (18 пропущених голів, дев’ять поєдинків «на нуль);
  • Лунін у минулій кампанії відіграв за Реал 31 поєдинок, у яких пропустив 32 голи (12 «сухих» ігор);
  • Угоди Луніна з Реалом та Аррісабалаги з Челсі спливають 30 червня 2025 року. Трансфермаркт оцінює їх у 25 та 12 мільйонів євро відповідно.