Лунін зацікавив найбагатший клуб світу: як відреагував президент Реала на пропозицію з АПЛ

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
615
1 голос
Лунін зацікавив найбагатший клуб світу: як відреагував президент Реала на пропозицію з АПЛ
Андрій Лунін. Фото: Google
Голкіпер національної команди України та мадридського Реала Андрій Лунін міг продовжити кар’єру у складі представника АПЛ Ньюкасла, але президент вершкових відмовив англійцям у підписанні нашого співвітчизника.

Андрій Лунін якісно замінив Тібо Куртуа, коли бельгієць двічі поспіль травмувався. Своєю грою українець справив позитивне враження на європейські команди, а деякі з них навіть звернулися до Реала з трансферною пропозицією.

Так, Ньюкасл запропонував мадридцям 30 мільйонів євро за перехід нашого 25-річного співвітчизника, але керівництво вершкових та президент іспанського гранда Флорентіно Перес відповіли відмовою. Про це повідомило видання DefensaCentral.

Джерело ствердужє, що Ньюкасл також розглядає кандидатуру 23-річного грузинського голкіпера Гіоргі Мамардашвілі з Валенсії, за яку виступав у нинішньому сезоні Роман Яремчук.

Відзначимо, що Ньюкаслом з осені 2021 року володіє Суверенний інвестиційний фонд Саудівської Аравії, який вважають найбагатшим приватним фондом світу. Сукупні статки власників «сорок» оцінюється в 620 мільярдів доларів.

  • У сезоні 2023/24 Лунін зіграв у 31 поєдинок у всіх клубних турнірах, пропустивши 32 голи та 12 разів залишивши свої ворота «сухими».
  • Transfermarkt оцінює українського голкіпера у 16 мільйонів євро.