Довбик не отримав трофей Пічічі: форвард Жирони і збірної України розповів, що сталося

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
21087
5 голосів
Довбик не отримав трофей Пічічі: форвард Жирони і збірної України розповів, що сталося
Артем Довбик. Фото: Google
Нападник національної збірної України та іспанської Жирони Артем Довбик розповів, що й досі не отримав свою відзнаку найкращого бомбардира Ла Ліги – трофей Пічічі.

Артем Довбик нині перебуває у розташуванні національної збірної України, де готується до червневих товариських матчів команди Сергія Реброва.

Чимало партнерів Артема по збірній розраховували, що він привезе з собою до табору та покаже всім свій головний персональний здобуток сезону – трофей Пічічі. Однак, на всіх очікувало розчарування.

«Чи привіз я трофей Пічічі у збірну? Нагороду не привіз. Як мені сказали, нагорода буде десь у грудні. Marca нагороджує номінантів десь у цей час. Тому ближче до грудня буде якась конкретна інформація».

Однак, зізнався Довбик, місце під трофей він вже має.

«У мене вдома є таке місце, де я зберігаю всі свої нагороди. Впродовж сезону там багатенько назбиралось. Думаю, дружина знайде місце і для цієї нагороди (трофея Пічічі)», –  розповів розповів Довбик в інтерв'ю ютуб-каналу УАФ.

  • Сезон 2023/24 років, найкращий за всю історію клубу, Жирона завершила на підсумковому третьому місці Ла Ліги (81 заліковий бал). Відставання від першого мадридського Реала та другої Барселони склало 13 та одне очко відповідно.
  • У наступному сезоні колектив Мічела Санчеса вперше в історії зіграє в Лізі чемпіонів.
  • Артем Довбик зіграв за Жирону у сезоні 2023/2024 років 39 поєдинків: 24 голи, десять результативних передач. Український голеадор став найкращим бомбардиром Ла Ліги, вигравши трофей «Пічічі».
  • Transfermarkt оцінює головну ударну силу Журони у 30 мільйонів євро.