«Він зміг створити сім’ю»: Циганков назвав головну людину в Жироні, і це не Довбик

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
675
1 голос
«Він зміг створити сім’ю»: Циганков назвав головну людину в Жироні, і це не Довбик
Віктор Циганков. Фото: Google
Півзахисник Жирони Віктор Циганков підбив підсумки сезону. Він відзначив вирішальну роль у здобутках каталонського колективу їх тренера Мічела Санчеса і не забув згадати про вклад Артема Довбика.

Віктор Циганков дав розлоге інтерв'ю одному з найавторитетніших іспанських спортивних видань AS, де відверто розказав про своє ставлення до наставника Жирони Мічела Санчеса. Українець натякнув, що він для команди більше ніж просто головний тренер.

«Він зміг створити сім’ю і зарекомендував себе як дуже хороший тренер. Це зробило нас усіх кращими».

Прокоментував Циганков й індивідуальний здобуток свого товариша і співвітчизника Артема Довбика, який в перший же сезон в Ла Лізі став її найкращим голеадором.

«Він це заслужив. В останній грі сезону було видно, що йому допомагала вся команда - це ще одна ознака того, що ця група гравців – велика сім’я. Він - відмінний форвард», – сказав Циганков.

Нагадаємо, що саме Мічела було визнано найкращим тренером Ла Ліги минулого сезону.

  • Кампанія 2023/24 років стала для Жирони найкращою за всю її історію клубу. Команда Мічела Санчеса завершила її на підсумковому третьому місці Ла Ліги (81 заліковий бал). Відставання від першого мадридського Реала та другої Барселони склало 13 та одне очко відповідно.
  • Віктор Циганков провів у поточному сезоні 34 матчі за колектив з Каталонії: вісім м'ячів, сім асистів.
  • Згідно з прайс-листом від Transfermarkt український вінгер коштує 28 мільйонів у європейський валюті.
  • Артем Довбик зіграв за Жирону у сезоні 2023/2024 років 39 поєдинків: 24 голи, десять результативних передач. Саме український голеадор став найкращим бомбардиром Ла Ліги, вигравши трофей «Пічічі».