Довбик і Циганков потрапили до команди тижня Ла Ліги: українці мають найкращі оцінки

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
164
1 голос
Довбик і Циганков потрапили до команди тижня Ла Ліги: українці мають найкращі оцінки
Артем Довбик та Віктор Циганков. Фото: Google
Український ударний дует Жирони у складі Артема Довбика та Віктора Циганкова потрапили до символічної збірної 38-го туру іспанської Ла Ліги, дякуючи феноменальній грі проти Гранади (7:0).

У поєдинку 38-го туру Ла Ліги Жирона розгромила Гранаду (7:0). Найбільший вклад у перемогу команди Мічела Санчеса зробив її український дует Артем Довбик – Віктор Циганков, які на двох оформили п'ять голів (хет-трик в активі Довбика) та два асисити (по одному в кожного). 

Тож, цілком закономірно, що обидва українці, а також ще два їх партнери по команді Іван Мартін та Ерік Гарсія потрапили до символічної збірної 38-го туру за версією аналітично статистичного порталу WhoScored.

  • Сезон 2023/24 років, який став найкращим за всю історію клубу, Жирона завершила на підсумковому третьому місці Ла Ліги, заробивши 81 заліковий бал.
  • Відставання від першого місця, яке окупував мадридський Реал склало 13 очок.
  • Артем Довбик зіграв за Жирону у сезоні 2023/2024 років 39 поєдинків: 24 голи, десять результативних передач. Саме український голеадор став найкращим бомбардиром Ла Ліги, вигравши трофей «Пічічі».
  • Transfermarkt оцінює головну ударну силу Журони у 30 мільйонів євро.
  • Віктор Циганков провів у поточному сезоні 34 матчі за колектив з Каталонії: вісім м'ячів, сім асистів.
  • Згідно з прайс-листом від Transfermarkt український вінгер коштує 28 мільйонів у європейський валюті.