«Козак, що п’янить футбольний світ»: в Іспанії розповіли, коли і як Довбик дізнався про виграш трофею «Пічічі»

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2685
5 голосів
«Козак, що п’янить футбольний світ»: в Іспанії розповіли, коли і як Довбик дізнався про виграш трофею «Пічічі»
Артем Довбик. Фото: ФК Жирона
Авторитетне видання AS розповіло, як форвард Жирони Артем Довбик дізнався, що, скоріше за все, стане найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії.

Іспанське видання AS повідомило, як нападник Жирони Артем Довбик дізнався, що впритул наблизився до виграшу трофею «Пічічі».

Нині найкращі шанси обійти Довбика у бомбардирських перегонах Ла Ліги має форвард Барселони Роберт Левандовський, однак йому потрібно забити шість голів в останньому гостьовому матчі проти Севільї, аби наздогнати українця, який має на своєму рахунку 24 влучних постріли.

До цього головним претендентом на те, аби обійти Довбика, був Александер Серлот з Вільярреалу, але він травмувався у гостьовому поєдинку з Осасуною (1:1) та покинув поле вже на 17-й хвилині.

Довбик отримав цю новину під час обіду в Жироні, на якому були присутні всі гравці, технічний персонал та працівники клубу. Радість українця була надзвичайною, адже його трофей – це вишенька на торті пам'ятного сезону каталонців.

«Козак, що п'янить футбольний світ», – описують сезон Довбика у виданні.

Також зазначається, що спортивний менеджмент клубу і головний тренер команди Мічел не хочуть відпускати своїх зірок. Вони намагатимуться втримати й Довбика, хоча щодо нього можуть прийти дійсно великі пропозиції.

Топові європейські клуби мають Довбика у своїх списках. Виділяються тут Ювентус, Наполі та половина АПЛ. Однак пропозиції менш як 40 мільйонів євро розглядатися не будуть.

У Жироні спокійні, попри те, що літо обіцяє бути насиченим. Тим більше, що на чемпіонаті Європи Довбик також буде в центрі уваги, адже він гратиме за збірну Україну.

  • Загалом Артем провів 39 матчів за Жирону у всіх турнірах цього сезону, забив 24 м'ячі та віддав 10 результативних передач.
  • Контракт українського нападника розрахований до 30 червня 2028 року. Трансфермаркт оцінює його у 30 мільйонів євро.
  • Жирона фінішувала в Ла Лізі на третій сходинці, набравши рекордні для себе 81 бал.