«‎Сумний день для нього і всіх нас»: в Іспанії назвали більш достойного претендента на «Пічічі‎», ніж Довбик

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
32599
14 голосів
«‎Сумний день для нього і всіх нас»: в Іспанії назвали більш достойного претендента на «Пічічі‎», ніж Довбик
Артем Довбик. Фото: Google
Головний тренер Вільяреала Марселіно впевнений, що його підопічний Александер Сорлот мав здобути звання найкращого бомбардира Ла Ліги, а не Артем Довбик, який зараз лідирує у гонці снайперів.

У п’ятницю, 24 травня, пройшов матч в рамках 38-го туру чемпіонату Іспанії, в якому каталонська Жирона розгромила Гранаду з рахунком 7:0.

Хет-трик у цій зустрічі на свій рахунок записав український нападник каталонців Артем Довбик. Тепер наш співвітчизник має у своєму активі на один гол більше (24 результативні удари), ніж норвежець Александр Сорлот (23) з Вільярреала.

Форвард «Жовтої субмарини» достроково завершив матч 38-го туру Ла Ліги проти Осасуни, адже на 17-й хвилині був замінений через травму, та не зможе обігнати Добвика у гонці бомбардирів Ла Ліги.

Марселіно заявив, що саме його підопічний мав отримати нагороду найкращому снайперу чемпіоната, адже всі свої голи забив з гри.

«Трохи сумно, бо ми мали мрію, що Александер стане найкращим бомбардиром. Я думаю, він заслужив на це, тому що забив 23 голи і жодного з пенальті. Його спіткала травма, це так сумно.

Сорлот засмучений, це нормально. Травмуватися в грі, де ти так хочеш забити... Я відразу зрозумів, що щось сталося. Ми поговорили з Александером. Це сумний день для нього і всіх нас, хто поділяв його мрію», – наводить слова Марселіно Marca.

  • Довбик зіграв за Жирону у сезоні 2023/2024 років 39 поєдинків: 24 голи, десять результативних передач.