«Усе потрібно робити вчасно»: Дніпро-1 перетримав Довбика – жорстка оцінка експерта щодо форварда Жирони

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1879
2 голоси
«Усе потрібно робити вчасно»: Дніпро-1 перетримав Довбика – жорстка оцінка експерта щодо форварда Жирони
Артем Довбик у Дніпрі-1. Фото: СК Дніпро-1
Колишній головний тренер сімферопольської Таврії Олег Федорчук заявив, що вітчизняні клуби часто перетримують своїх лідерів, які потім не завжди можуть розкритися у Європі. Не виключенням є і Артем Довбик, який цьогоріч запалює у іспанській Ла Лізі.

Олег Федорчук вказав на одну з багаторічних проблем багатьох провідних клубів України, а саме перетримування своїх молодих та талановитих гравців у так званих «золотих клітках» перед трансферами до клубів з Європи. 

Мовляв, керівники українських ФК набиваючи ціну на них, тим самим ненавмисно, але поступово «вбивають» їх таланти.

«Якби Довбик пішов [із Дніпра-1] на два сезони раніше, то, можливо, ситуація була б ще цікавішою. І невідомо, що було б із Циганковим, якби він продовжив контракт із Динамо, а зараз він топовий футболіст Європи. Усе потрібно робити вчасно», –  розповів Федорчук в інтерв’ю «Українському футболу».

💣Сайт «Український футбол» сформував за допомогою експертів символічні збірні сезону 2023/24 в українській Прем'єр-лізі за трьома версіями. Прочитати статтю можна тут.

  • Екс-гравець Дніпра-1 Артем Довбик зіграв за Жирону у сезоні 2023/2024 років 39 поєдинків: 24 голи, десять результативних передач. Зараз українець перебуває за крок від здобуття звання найкращого голеадора Ла Ліги – трофео «Пічічі».
  • Колишній динамівець Києва Віктор Циганков провів у поточному сезоні 34 матчі за колектив з Каталонії: вісім м'ячів, сім асистів.