Вище лише Роналду: Довбик потрапив до рейтингу найрезультативніших гравців Ла Ліги у дебютному сезоні

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
667
3 голоси
Вище лише Роналду: Довбик потрапив до рейтингу найрезультативніших гравців Ла Ліги у дебютному сезоні
Артем Довбик. Фото: Google
Нападник каталонської Жирони та національної збірної України Артем Довбик потрапив до рейтингу топ-10 найрезультативніших гравців Прімери у дебютному сезоні за все поточне століття.

Вчора, 24 травня, Артем Довбик допоміг Жироні у поєдинку 38-го туру чемпіонату Іспанії знищити Гранаду з рахунком 7:0, записавши до свого активу хет-трик та результативну передачу.

▶️  Відео всіх голів Артема Довбика та Віктора Циганкова у ворота Гранади дивіться за ПОСИЛАННЯМ

У нашого співвітчизника 24 голи у розіграші Ла Ліги сезону 2023/24 і, на даний момент, український нападник лідирує у гонці бомбардирів. Також Довбик десять разів асистував партнерам по команді.

Такі показники результативності Артема дозволили його потрапити до топ-10 гравців Прімери, які зробили найбільшу кількість результативних дій у своєму дебютному сезоні в еліті іспанського футболу у XXI столітті.

З показником у 32 результативні дії Довбик посів друге місце у рейтингу. Лідирує Кріштіану Роналду, який у сезоні 2009/10 видав фантастичні 35 (26 голів та девять асистів). Замикає топ-3 Луіс Суарес, якому вдалося у сезоні 2014/15 зробити 16 точних ударів та стільки ж разів віддати останній пас на партнерів.

  • Довбик зіграв за каталонців у нинішньому сезоні 39 поєдинків, забив 24 голи та віддав десять результативних передач у всіх турнірах.
  • Чемпіонат Іспанії 2023/24 років Жирона завершила на третьому місці Ла Ліги (81 заліковий бал). Відставання від першого мадридського Реала та другої Барселони склало 13 та одне очко відповідно.