Хто отримає «Пічічі‎», якщо Довбик та Серлот заб’ють однакову кількість голів? Відома відповідь

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
593
1 голос
Хто отримає «Пічічі‎», якщо Довбик та Серлот заб’ють однакову кількість голів? Відома відповідь
Артем Довбик. Фото: Google
Упорядники премії «Пічічі» пояснили, що трофей, у випадку однакової кількість голів, отримають обидва найкращі бомбардири іспанської Ла Ліги. Наразі на визнання претендують українець Артем Довбик та норвежець Александр Сорлот

Наші колеги з іспанського видання Marca пояснили, що трофей «Пічічі», тобто нагороду найкращого бомбардира сезону Ла Ліги, якщо два футболісти заб’ють однакову кількість голів, отримають обидва гравці. 

Переможець за допомогою додаткових показників (кількість асистів, кількість зіграних матчів, кількість голів з пенальті тощо) не визначатиметься.

Нагадаємо, що у поєдинку 38-го туру Ла Ліги між Жироною та Гранадою (7:0) Довбик став автором хет-трику та забив нині на один гол більше (24), ніж у Александра Сорлота (23) з Вільярреала.

Але норвежець та його команда проведуть матч останнього туру Ла Ліги сьогодні, 25 травня, у Памплоні проти місцевої Осасуни. Якщо Сорлот заб’є один гол, то вони з Довбиком розділять трофей «Пічічі», чого не було 40 років.

Востаннє приз поділили Хуаніто з Реала та Хорхе да Сілва з Вальядоліда, які забили по 17 голів.

▶️  Відео всіх голів Артема Довбика та Віктора Циганкова у ворота Гранади дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

  • Кампанію 2023/24 років Жирона завершила на підсумковому третьому місці Ла Ліги (81 заліковий бал). У наступному сезоні каталонський колектив вперше в історії зіграє в Лізі чемпіонів. Відставання від першого мадридського Реала та другої Барселони склало 13 та одне очко відповідно.
  • Український голеадор червоно-білих Артем Довбик зіграв за Жирону у сезоні 2023/2024 років 39 поєдинків: 24 голи, десять результативних передач.