Довбик повторив рекорд Шевченка: розповідаємо, що підкорилося українському форварду Жирони

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
352
1 голос
Довбик повторив рекорд Шевченка: розповідаємо, що підкорилося українському форварду Жирони
Артем Довбик за мить від забитого пенальті. Фото: Google
У поєдинку 38-го туру Ла Ліги Жирона переграла Гранаду (7:0). Найбільший вклад у перемогу команди зробив Артем Довбик, який відзначився хет-триком. Він довів кількість голів у сезоні до 24, що є повторенням рекорду легенди Мілана Андрія Шевченка.

Артем Довбик вже за перший сезон поза Україною зумів повторив рекорд Андрія Шевченка за кількістю голів топ-5 лігах Європи.

Рекорд підкорився Голбику, як вже нарекли Артема в Іспанії, у поєдинку 38-го туру Ла Ліги проти Гранади (7:0), де українець вистрілив хет-триком.

Таким чином, Артем довів кількість забитих голів в сезоні до 24 і за цим показником він повторив рекорд легенди італійського Мілана та свого співвітчизника Андрія Шевченка по голам в топ-5 лігах Європи серед українців. 

Шевченко тричі забивав по 24 голи за Мілан у сезоні італійської Серії А: 1999/00, 2000/01, 2003/04.

Нагадаємо, що Довбик нини лідирує в гонці бомбардирів Ла Ліги (трофео Пічічі). Другим йде Александр Сорлот з Вільярреала, у якого 23 голи. Покращити свій гольовий доробок норвежець має шанс у матчі 38-го туру проти Осасуни, який буде зіграно сьогодні, 25 травня.

▶️  Відео всіх голів Артема Довбика та Віктора Циганкова у ворота Гранади дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

  • Сезон 2023/24 років Жирона завершила на підсумковому третьому місці Ла Ліги (81 заліковий бал), що є найкращим результатом в її історії. Відставання від першого мадридського Реала та другої Барселони склало 13 та одне очко відповідно.
  • Артем Довбик зіграв за Жирону у сезоні 2023/2024 років 39 поєдинків: 24 голи, десять результативних передач.
  • Віктор Циганков провів у поточному сезоні 34 матчі за колектив з Каталонії: вісім м'ячів, сім асистів.