«Не найкраща візитівка українця перед фіналом ЛЧ»: в Іспанії оцінили чотири пропущені голи Луніна

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
304
1 голос
«Не найкраща візитівка українця перед фіналом ЛЧ»: в Іспанії оцінили чотири пропущені голи Луніна
Андрій Лунін. Фото: Google
Вчора, 19 травня, Андрій Лунін провів матч у складі Реала в рамках 37-го туру Ла Ліги проти Вільярреала (4:4). Іспанська преса оцінила гру українця та його перспективи зіграти у фіналі Ліги чемпіонів.

У неділю, 19 травня, Реал зіграв унічию з Вільярреалом у 37-му турі чемпіонату Іспанії. Андрій Лунін вийшов у старті та пропустив чотири голи, а сам поєдинок завершився з рахунком 4:4.

Авторитетне видання Marca проаналізовало виступ нашого співвітчизника у цій грі, оцінивши його перспективи вийти у старті на вирішальний матч Ліги чемпіонів проти дортмундської Борусії. 

ЛУНІН: Український воротар повертається до стартового складу, щоб спробувати спалити останній корабель і переконати Анчелотті залишитись на «Вемблі» в одинадцятці.

Іспанські журналісти вважають, що Лунін здійснив кілька гарних сейвів у першій половині поєдинку, але не продемонстрував належної впевненості при грі на стандартах.

Перший тайм: Який сейв здійснив старий добрий Лунін з нізвідки. Удар з краю поля від Серлота і рятівна рука після польоту, гідного перегляду в уповільненій зйомці.

Ще один сейв від Луніна після удару Мілітао, який йшов на добивання. Українцю не вистачає впевненості при стандартах. Це, безсумнівно, його слабке місце,  яке бельгієць опанував досконало.

Marca оцінила перші 45 хвилин зустрічі у виконанні українця, у яких Андрій пропустив один гол:

Оцінка після першого тайму: 9

У другій частині поєдинку наш співвітчизник пропустив ще три результативні удари від суперника, але видання не робить українця винним у цьому. Проте дає зрозуміти, що гра Луніна вчора може вплинути на рішення Карло Анчелотті щодо основного голкіпера на фінал ЛЧ.

Другий тайм: Лунін нічого не може вдіяти з чотирма голами Серлота, але це футбол. Не найкраща візитівка українця перед фіналом Ліги чемпіонів. Це не його вина, але це чотири м'ячі в його ворота.

Журналісти знизили підсумкові бали воротарю у порівнянні з оцінкою за перший тайм.

Фінальна оцінка: 8

Відзначимо, що Реал вже забезпечив собі перемогу у Ла Лізі.

  • Лунін у поточному сезоні відіграв за мадридців у 31 матч в усіх офіційних турнірах: 32 пропущені голи, 12 поєдинків «на нуль».
  • Контракт українця з вершковими чинний до 30 червня 2025 року. Transfermarkt оцінює 25-річного українця у 16 мільйонів євро.