Гонка бомбардирів Ла Ліги: у Довбика з’явився неочікуваний конкурент, Беллінгем вже третій

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1349
2 голоси
Гонка бомбардирів Ла Ліги: у Довбика з’явився неочікуваний конкурент, Беллінгем вже третій
Артем Довбик. Фото: Google
Форвард національної збірної України та каталонської Жирони продовжує утримувати лідерство у перегонах бомбардирів Ла Ліги, але впритул до нашого співвітчизника наблизився норвежець Александер Серлот.

Артем Довбик проводить яскравий дебютний сезон у чемпіонаті Іспанії в складі Жирони. Заслугу нашого співвітчизника у тому, що каталонці борються з Барселоною за друге місце у турнірній таблиці Ла Ліги, важко переоцінити. 

Українець відзначився 20-ма забитими м’ячами у Прімері та записав до свого активу сім результативних передач. Такі показники дозволяють нападнику очолювати гонку снайперів іспанської першості.

Але впритул до нашого співвітчизника наблизився норвежський нападник Александер Серлот, який у складі Вільярреала відзначився дублем у ворота Сельти у 35-му турі Ла Ліги та довів рахунок забитих голів до 19-ти. Також на його рахунку шість асистів.

Третє місце у списку бомбардирів чемпіонаті Іспанії у партнера Андрія Луніна Джуда Беллінгема з мадридського Реала (18 голів, чотири асисти). На четвертому рядку знаходиться Роберт Левандовськи, який захищає кольори Барселони (17 м'ячів, вісім результативних передач).

Топ-5 замикає Анте Будімір з Осасуни з 16 голів та двома асистами, але хорват не зможе покращити свою статистику у цьому сезоні через травму.

  • Жирона посідає друге місце у турнірній таблиці чемпіонату Іспанії з 75-ма очками в активі. У наступному турі каталонці зіграють проти Вільярреала 14 травня.
  • У поточному сезоні Довбик зіграв за Жирону 36 матчів у всіх офіційних турнірах, забив 20 голів та віддав вісім результативних передач.