«Мати такого нападника безцінне»: в Іспанії присвятили матеріал Довбику – українцю пророчать історичне здобуття

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
7964
3 голоси
«Мати такого нападника безцінне»: в Іспанії присвятили матеріал Довбику – українцю пророчать історичне здобуття
Артем Довбик. Фото: Google
Іспанська преса опублікувала статтю, присвячену нападнику національної команди України та каталонської Жирони Артему Довбику, який вчора відзначився асистом у грі проти Алавеса (2:2).

Вчора, 10 травня, Жирона на виїзді зіграла внічию з Алавесом з рахунком 2:2. Артем Довбик та Віктор Циганков відзначилися результативними передачами.

👉Дивитись відео асистів Циганкова і Довбика👈

Сьогодні, 11 травня, іспанське видання Lesportiudecatalunya присвятило українському форварду каталонців матеріал, у якому стверджує, що наш співвітчизник заслуговує на перемогу у гонці бомбардирів Ла Ліги.

«Довбик може увійти в історію, якщо стане найкращим бомбардиром Ла Ліги. Він цього заслуговує. І було б несправедливо, якби в кінці сезону йому довелося шкодувати про деякі, здавалося б, прості голи, які йому не вдалося забити протягом сезону».

Журналісти відзначають, що у грі з Алавесом був момент, коли Артем мав забивати, але реалізував момент.

«Один з таких моментів був вчора у другому таймі проти Алавесу, коли Мігель залишив Довбика одного перед воротами суперника, і українець, маючи багато часу на роздуми, не зміг точно визначитися, що робити».

Також наші іспанські колеги оцінили асист нападника п’ятою у вчорашньому поєдинку.

«Але свій момент Артем знайшов у першому таймі, коли відзначився чудовим асистом. Після прийому в зону, з баченням, доступним для небагатьох, українець віддав м’яч п’яткою попереду хід Еррери, який чудовим ударом у забив гол. Мати такого нападника безцінне», – пише видання.

  • Жирона посідає друге місце у турнірній таблиці чемпіонату Іспанії з 75-ма очками в активі. У наступному турі каталонці зіграють проти Вільярреала 14 травня.
  • У поточному сезоні Довбик зіграв за Жирону 36 матчів у всіх офіційних турнірах, забив 20 голів та віддав вісім результативних передач.
  • Українець з 20-ма голами лідирує у гонці бомбардирів Ла Ліги, на два м’ячі випереджаючи Беллінгема з Реала.