Форварда збірної України назвали наступником Холанда в Ман Сіті: Циганков почув сумний вердикт

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1977
2 голоси
 Форварда збірної України назвали наступником Холанда в Ман Сіті: Циганков почув сумний вердикт
Холанд і Довбик. Колаж: sport-express.ua
Ексголовний тренер Маріуполя Олександр Бабич підбив проміжні підсумки сезону для українських легіонерів Жирони Довбика та Циганкова. Від гри Артема спеціаліст у захваті й порівняв його з Холандом та напророкував ймовірний перехід до Ман Сіті.

Олександр Бабич впевнений, що Артема Довбика очікує дуже яскраве майбутнє. Фахівець прогнозує: якщо він не скине оберти та у випадку продажу Ерлінга Холанда з Манчестер Сіті, саме українець може замінити норвежця у команді Пепа Гвардіоли.

Натомість партнер Довбика по національній збірній і клубу Віктор Циганков, на думку Бабича, поки не доріс до рівня клубу-чемпіона АПЛ.

«Довбик схожий з Холандом із Манчестер Сіті за фактурою і манерою гри. Але їх потрібно правильно використовувати. До Артема знайшли правильний підхід, грають на нього, і він відпрацьовує і відповідає голами. Цей дебютний сезон йому йде в залік - це 100%. Якщо Холанда продаватимуть, то, як варіант, заміна його на Довбика більш реальна. 

Що стосується Циганкова, то поки рано про це говорити. З огляду на тих футболістів, які є в Манчестер Сіті, то не думаю, що Віктор зараз прийде і буде там стабільно грати», –  розповів Бабич в інтерв’ю «Українському футболу».

  • У сезоні 2023/24 років Артем Довбик зіграв за Жирону 34 поєдинки у всіх офіційних турнірах: 19 голів, сім результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює українця, який лідирує в гонці бомбардирів Ла Ліги в 30 мільйонів євро.
  • Віктор Циганков провів у поточному сезоні 29 матчів, у яких забив шість м'ячів і зробив чотири асисти.
  • Згідно з прайс-листом від Transfermarkt, українець коштує 28 мільйонів євро.
  • Жирона після 33-х турів займає другу сходинку у турнірній таблиці іспанської Ла Ліги, маючи в доробку 71-е очко. Відставання від мадридського Реала, який окупував перший щабель, складає 13 залікових балів.
  • У наступному турі команда Мічела Санчеса вдома прийматиме Барселону. Каталонське дербі заплановано на сьогодні, 4 травня. Початок гри о 19:30 за Києвом.
  • Олександр Бабич за час професійної тренерської кар'єри тренував одеські Чорноморець та Жемчужину, Маріуполь, Кривбас з Кривого Рога і болгарську Фратрію. Зараз український фахівець очолює Пірін з Болгарії.