Скандал пов'язаний з трансфером Довбика в Жирону: агент форварда відреагував на можливу втрату свого статусу ФІФА

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
244
1 голос
Скандал пов'язаний з трансфером Довбика в Жирону: агент форварда відреагував на можливу втрату свого статусу ФІФА
Артем Довбик і Олексій Люндовський. Фото: Google
Правник Євген Кузьмін, який займається скандалом пов’язаним з трансфером Артема Довбика з Дніпра-1 до Жирони, розповів, у чому полягає суть цієї справи. Відреагував на одну з головнх новин дня і агент нападника Олексій Люндовський.

Євген Кузьмін запевнив, що він вже підготував всі необхідні папери, тобто позов до відповідних органів УЄФА щодо переходу Артема Довбика до Жирони, який відбувся влітку 2023 року.

«Впевнений, що компетентні футбольні органи УЄФА, куди я підготував позов, розберуться у цих порушеннях та ухвалять справедливе відповідне рішення.  Сподіваюся, на цю справу звернуть увагу і в українській асоціації футболу».

Адвокат зауважив, що представники Жирони виплатила всі кошти за трансфер українського голеадора.

«ФК Жирона мав виплатити за трансфер Артема Довбика СК Дніпро-1 і Люндовському належну суму. Так і сталося.

Усі платежі мають надходити на рахунки лише українських банків. Якщо говорити про спортивне право, футболіст зареєстрований клієнтом української компанії Люндовського. І лише ця організація має право приймати будь-які платежі щодо Артема Довбика».

Справа в тім, що Люндовський міг у змові з іншими особами провернути шахрайську схему, аби не сплачувати податки в Україні. Агент, ймовірно, навмисно зареєстрував юридичну особу з аналогічною назвою своєї компанії не в Україні, а на території Естонії.

«В даному випадку незрозуміло, за якими документами здійснювалася оплата за агентські послуги на естонську компанію, зареєстровану на українського агента. Це вже є предметом досудового розслідування.

Хоча оплата мала бути здійснена на користь української компанії на рахунки українських банків, чого не сталося, як і найімовірніше не було сплачено податки в Україні».

З огляду на це, обидва клуби і Дніпро-1, і Жирона ризикують отримати грошові штрафи, а Люндовський втратити ліцензію від ФІФА.

«У цьому випадку на Жирону, Дніпро-1 та агента Люндовського з боку УЄФА можуть бути накладені санкції.  Для клубів – це великий грошовий штраф, позбавлення ліцензії та усунення від участі у національній першості та у європейських клубних турнірах.  Самому агенту Люндовському загрожує позбавлення ліцензії на діяльність агентства», – сказав Кузьмін у коментарі Sportarena.

Відреагував на слова пана Кузьміна і головний фігурант справи Люндовський.

«Буде справа про здирництво зі сторони цього адвоката, який направляв мені листи з фінансовими вимогами без будь-яких на те юридичних підстав, а, не досягнувши своєї злочинної мети, став вводити громадськість в оману недостовірними фактами, які не мають жодного підтвердження.

За два тижні з часу попередньої публікації матеріалу зі звинуваченнями на мою адресу, жоден факт якихось порушень не знайшов свого підтвердження в Іспанії, а СК Дніпро-1 підтвердив, що трансфер Артема був проведений у відповідності до футбольних законів», –  розповів агент у коментарі Dynamomania.

  • Артем Довбик перейшов до Жирони за 7,75 млн євро на початку серпня 2023-го року. Частину коштів за перехід отримав і датський Мідтьюлланн, який володів відсотком прав на гравця.
  • У сезоні 2023/2024 років Довбик провів у складі каталонців 34 поєдинки у всіх офіційних турнірах: 19 голів, сім результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює нападника в 30 мільйонів євро.