«Завжди добре відбивав пенальті»: тренер Луніна в академії Металіста прокоментував гру українця проти Сіті

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
115
0 голосів
«Завжди добре відбивав пенальті»: тренер Луніна в академії Металіста прокоментував гру українця проти Сіті
Андрій Лунін, фото: Google
Тренер воротарів харківського клубу Металіст 1925 Сергій Вольваков, який свого часу працював із юним Андрієм Луніним в академії Металіста, поділився думкою про серію пенальті в матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів між Ман Сіті і Реалом.

Лунін став автором двох сейвів у серії пенальті та вивів Реал у півфінал турніру. Тренер Луніна в академії Металіста прокоментував гру українця.

«Андрій завжди добре відбивав пенальті. Це вміння є всередині в людини. Ми такого на тренуваннях не відпрацьовували. Закладали дітям технічну базу, розвивали координацію та стрибучість, техніку ловлі та кидка м’яча. Є хороші топові воротарі, а 11-метрові їм важко даються. Можуть за кар’єру і жодного не відбити. А є воротарі, які дуже потужно виглядають в цьому компоненті.

Андрій відбив багато пенальті у вирішальних матчах. В нього є ця впевненість і відчуття розгадувати подібні ситуації. Бувають випадки, коли воротарі намагаються вгадати. А у випадку з пенальті Бернарду Андрій вирішив до кінця працювати по м’ячу. Він сам всередині себе прийняв рішення, як йому вчинити», – розповів Вольваков в коментарі для Трибуни.

  • Лунін в цьому сезоні провів за Реал 27 матчів, у яких пропустив 23 голи (12 зустрічей «на нуль»).
  • У півфіналі ЛЧ «вершкові» зіграють проти Баварії 30 квітня та 8 травня. Перший поєдинок відбудеться в Мюнхені.
  • Сьогодні Реал зіграє проти Барселони у матчі Ла Ліги.