Вернидубу довелося пожертвувати вихованцем Динамо заради Луніна: тренер Кривбаса розповів цікаву історію

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
95
1 голос
Вернидубу довелося пожертвувати вихованцем Динамо заради Луніна: тренер Кривбаса розповів цікаву історію
Андрій Лунін. Фото: Google
Головний тренер криворізького Кривбаса Юрій Вернидуб поділився спогадами про голкіпера мадридського Реалу Андрія Луніна, коли воротар виступав у складі луганської Зорі.

Юрій Вернидуб сказав, що відразу пообіцяв Андрію Луніну достатньо ігрової практики, а голкіпер відплатив старанністю на тренуваннях.

«‎Пригадується, коли він тільки з'явився в нашій команді, я йому сказав: «Андрію, я гарантую, що ти гратимеш. Постараємося розвинути тебе якнайкраще, надавши більше ігрової практики. Найголовніше, щоб ти сам зміг доводити свою спроможність завдяки сумлінній роботі та ставленню до футболу загалом». Що він і зробив». 

Тренер зізнався, що через Луніна йому довелося відправити до запасу вихованця Динамо Олексія Шевченка.

«Мені навіть довелося певною мірою пожертвувати голкіпером Олексієм Шевченком, якого я відразу попередив, що йому доведеться трохи потерпіти. Те, що Льоша не захотів витрачати час і перейшов до Карпат, сприйняв із розумінням. У Львові він добре відіграв півсезону, був запрошений до Шахтаря та підписав з ним контракт‎».

Наставник заявив, що він задоволений тим фактом, що футболіст з луганської команди потрапив до світового гранда.

«Однак повернемося до Луніна. Хто б що не казав, а факт залишається фактом: у Реал він перейшов із Зорі. І слава Богу, що цей трансфер відбувся», – сказав Вернидуб у коментарі Sport.ua.

  • До Зорі Лунін перейшов влітку 2017 року з Дніпра, а вже через рік за 8.5 мільйонів євро підписав контракт з Реалом.
  • Лунін у нинішньому сезоні провів за вершкових у 26-ти матчах в усіх офіційних турнірах, пропустив 22 голи та зіграв 12 «сухих» матчів.
  • Transfermarkt оцінює українця у 16 мільйонів євро. Угода між мадридцями та футболістом діє до 30 червня 2025 року.