Україна чи Іспанія? Батько нападника Барселони назвав збірну, за яку хоче щоб виступав його син

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1551
1 голос
Україна чи Іспанія? Батько нападника Барселони назвав збірну, за яку хоче щоб виступав його син
Денис Соколовський. Фото: особистий архів родини Соколовських
Валерій Соколовський, батько Дениса Соколовського, який зараз тренується у системі іспанської Барселони, розповів, за яку збірну він хоче, щоб виступав його син.

В ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол» Валерій Соколовський повідомив, що вибір збірної, за яку виступати, буде цілком рішення сина. Але дав зрозуміти, що йому б хотілося, щоб Денис вибрав Украхну.

«Шляхи Господні несповідимі. Я не можу його примушувати, але виховую так, щоб він завжди знав і пам’ятав, що є українцем. Та Денис і сам це не забуде – як тільки здобувають якийсь кубок, він на нагородженні в синьо-жовтому прапорі закутаний, точно так, як Зінченко, коли з Манчестер Сіті трофеї в Англії здобував‎».

Батько юного таланту Барселони розповів, як його син відвідав тренування донецького Шахтаря, хоча сам вболіває за київське Динамо.

«‎Приїжджав в Іспанію Шахтар – Денис попросився до них на тренування. Він у нас динамівець, вболіває за рідний клуб. Але коли почув, що команда з України – в нього є бажання прийти, привітати, щоб земляки відчували, що тут є українці».

Валерій відзначив важливість роботи Андрія Шевченка на чолі УАФ для молодих українських футболістів у Європі.

«‎Я сам дуже переживаю, щоб вдома про таких хлопців не забували. Радий, що зараз УАФ під керівництвом Андрія Шевченка призначила відомих збірників на чолі всіх збірних команд. Що грають хлопці з Борусії, Баварії, Бенфіки за юнацькі збірні. Сподіваємося, скоро там будуть і представники Барселони…», – сказав Соколовський-старший.

Нагадаємо, що в системі Барселони тренується ще один юний українець Артем Рибак. На сайті «Український футбол» є ексклюзивний матеріал про цього гравця.