«Жирона страждає від жахливого спаду Довбика»: в Іспанії присвятили матеріал українському форварду

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
128
1 голос
«Жирона страждає від жахливого спаду Довбика»: в Іспанії присвятили матеріал українському форварду
Артем Довбик. Фото: Google
Іспанські журналісти опублікували статтю, присвячену українському форварду каталонської Жирони Артему Довбику, та оцінили залежність його команди від голів нашошо співвітчизника.

Артем Довбик не може відзначитися у матчах Ла Ліги вісім поєдинків поспіль. Останній раз українець вражав ворота Севільї, коли оформив хет-трик у матчі 21-го туру місцевої першості (21 січня).

Іспанські журналіст видання Sport.es відзначили, що Жирона залежить від голів нашого співвітчизника.

«Коли результативність команди значно падає, коли їй стає важче забивати голи, вона поспішає знайти винуватця. І правда полягає в тому, що, незалежно від того, є винні чи ні, Жирона страждає від жахливого спаду гольової форми Артема Довбика».

Команда Мічела Санчеса доволі довгий час йшла на рівних з мадридським Реалом. Велика заслуга у цьому відводиться саме Довбику, який забив майже третину голів команди самотужки.

«Те, що нападник не забиває майже два місяці, не може не турбувати. І тим більше, якщо команда переживає свій найгірший момент у сезоні. У першому 21-му матчі команда Мічела забила 51 гол. Це розкішні цифри, щоб боротися на рівних з Реалом і Барселоною за титул чемпіона Ла Ліги.

І Довбик був головним «винуватцем» такого свята голів. Він забив 14 з цих 51 м'ячів, або, іншими словами, став автором майже третини голів Жирони за перші чотири місяці змагань у Прімері (27%)».

Журналісти написали, що у слабкому виступі каталонців в останніх поєдинках (чотири матчі Жирона не виграє на виїзді) немає вини форварда збірної України, але результативність команди стала достатньо низькою (вісім голів у восьми зустрічах).

Українському нападнику потрібно найшвидше почати відзначатися голами та повернути собі впевненість.

«Довбику потрібно якомога швидше знову почати забивати, повернути впевненість, яку він, здається, втратив за останні два місяці.

Проти Хетафе він був у відчаї. Його дуже добре опікали центральні захисники, і він не міг нічого зробити з м'ячем. Більше того, втратив чудовий шанс у першому таймі, щоб зрівняти рахунок. Ще 2-3 місяці тому цей удар завершився б вишуканим святкуванням гола».

Іспанці впевнені, що наш співвітчизник важливий гравець для Жирони і команда потребує його допомоги, щоб пробитися до Ліги чемпіонів.

«Зрештою, це все питання впевненості, і Артем Довбик все ще має час (дев'ять ігор), щоб відігравати ключову роль у команді, яка потребує його участі, щоб втілити в життя мету грати в Лізі чемпіонів у наступному сезоні».

  • Після поразки від Хетафе Жирона залишилася перебувати на другому щаблі іспанської Ла Ліги. Команда Мічела Санчела має в доробку 62 очки. Відставання від мадридського Реала складає вже десять очок.
  • Артем Довбик зіграв за каталонців у сезоні 2023/2024 30 поєдинків у всіх офіційних турнірах: 14 голів, сім результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює нападника в 28 мільйонів євро.