Президент Жирони змирився з втратою Циганкова і Довбика? Голова каталонського клубу прояснив ситуацію

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1492
2 голоси
Президент Жирони змирився з втратою Циганкова і Довбика? Голова каталонського клубу прояснив ситуацію
Артем Довбик та Віктор Циганков. Фото: ФК Жирона
Президент Жирони Делфі Гелі висловився щодо можливих втрат лідерів команди, серед яких, зокрема, є українці Артем Довбик та Віктор Циганков.

Президент Жирони Делфі Гелі, за яку виступають Артем Довбик та Віктор Циганков, усвідомлює, що після неймовірно вдалого сезону для команди багато хто з її лідерів стане ціллю для топклубів.

Раніше Довбика пов'язували з Атлетіко, Барселоною і Челсі, а до Циганкова приписували інтерес з боку Баварії і тієї ж Барселони.

«Президент Жирони без жодних комплексів визнав, що його команді буде важко утримати великих гравців у наступне трансферне вікно. Він пояснив, що «клуби з більшим економічним потенціалом», ніж Жирона, будуть робити пропозиції, за які вони не зможуть запропонувати «навіть половину» суми».

При цьому функціонер готовий розставатися зі своїми зірками.

«Гелі зазначив, що ця ситуація не є для нього «драмою». Ключ до того, щоб продовжувати змагатися, як це робила Жирона останнім часом, полягає в тому, щоб «не збавляти обертів» протягом наступних кількох років».

На думку Гелі, Жироні потрібні лише гравці, які дійсно хочуть бути в команді: «Гравець, який не хоче бути в команді, віднімає, а не додає». Також він впевнений, що після успішного сезону чимало виконавців будуть раді приєднатися до клубу.

«Гелі зауважив, що буде багато гравців, які захочуть прийти в Жирону після того, як побачать, як ведеться управління командою. Як приклад він наводить Дейлі Блінда. Він запевняє, що той «міг перейти в інші клуби з набагато вищими умовами, але обрав спортивну складову», – йдеться у матеріалі Sport.es.

Менеджер також висловився про майбутній сезон. Він применшує очікування, які можуть виникнути після чудового виступу у нинішній кампанії. Він стверджує, що це буде «дуже складний сезон через очікування».

  • Циганков в цьому сезоні у 25 матчах забив шість голів та віддав три асисти. Трансфермаркт оцінює його у 25 мільйонів євро. Угода гравця із клубом чинна до 30 червня 2027 року;
  • Довбик у 27 поєдинках забив 14 голів та віддав сім результативних передач. Трансфермаркт оцінює гравця у 28 мільйонів євро. Контракт між сторонами чинний до 30 червня 2028 року;
  • Жирона після 26 турів посідає другу сходинку у таблиці Ла Ліги, маючи в активі 59 балів.