Реал залишить Шахтар без великої суми грошей: в Іспанії повідомили про важливе рішення президента «вершкових»

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
442
1 голос
Реал залишить Шахтар без великої суми грошей: в Іспанії повідомили про важливе рішення президента «вершкових»
Вінісіус Тобіас. Фото: ФК Реал
Майбутнє 19-річного бразильського захисника Шахтаря Вінісіуса Тобіаса, який нині на правах оренди виступає за Реал, залишається туманним, адже місцеві ЗМІ дають протилежну інформацію про нього.

В іспанській пресі публікується суперечлива інформація про захисника Реалу Вінісіуса Тобіаса, який виступає за «вершкових» на правах оренди з Шахтаря.

Видання Don Diario повідомляє, що до відома агента гравця Бруно Мендеса вже доведено, що клуб не збирається оформлювати повноцінний трансфер його клієнта. Напередодні Мендес мав зустріч зі спортивним директором Валенсії, хоча достеменно невідомо про що саме там йшлося.

Водночас Real Madrid Confidencial повідомляє, що мадридський клуб серйозно розглядає варіант з викупом контракту Вінісіуса.

Нібито вже в наступному сезоні гравець продовжить виступи не на молодіжному рівні, а відправиться в оренду до одного з клубів Ла Ліги. За даними джерела, на зустрічі агента Тобіаса з представниками Валенсії могло йтися саме про подібний хід подій.

Зараз Реал не ухвалив остаточного рішення стосовно Тобіаса і роздумує, чи варто викупати його контракт у Шахтаря. При цьому президент клубу Флорентіно Перес задоволений прогресом захисника у Кастільї та має варіанти щодо того, як той може опинитися у власності клубу.

Раніше у ЗМІ повідомлялося, що сума викупу контракту Тобіаса з Шахтаря становить близько 15 мільйонів євро.

  • Тобіас у нинішній кампанії відіграв 19 зустрічей за дубль Реалу та оформив чотири результативні передачі. Ще у його активі один поєдинок у складі основи мадридців;
  • Його оренда чинна до 30 червня 2024 року, а контракт із Шахтарем спливає наприкінці кампанії 2025/26. Трансфермаркт оцінює захисника у три мільйони євро;
  • Тобіас перейшов до Шахтаря у січні 2022 року з Інтернасьоналя за шість мільйонів євро, однак через початок великої війни не провів жодного офіційного поєдинку;
  • У квітні того ж року Тобіас, скориставшись правилом ФІФА, призупинив контракт із донеччанами та приєднався до Реалу на правах оренди.