«Ахметов взяв його задешево, а продав задорого»: Луческу назвав футбольного інтелектуала Шахтаря його часів

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
254
1 голос
«Ахметов взяв його задешево, а продав задорого»: Луческу назвав футбольного інтелектуала Шахтаря його часів
Генріх Мхітарян. Фото: Google
Колишній головний тренер донецького Шахтаря Мірча Луческу розповів про те, що саме він відкрив талант багаторічного капітана збірної Вірменії та півзахисника міланського Інтера Генріха Мхітаряна.

Мірча Луческу запевняє, що саме він, а не хтось інший, розгледів Генріха Мхітаряна та виховав його в топового гравця не лише для Шахтаря, а грандів європейського футболу.

«Мій протеже (Мхітарян). Ми всі знаємо його як гравця, але він перш за все велика людина. Футбольний інтелектуал, говорить п'ятьма мовами, дуже розумний. 

Президент Шахтаря (Рінат Ахметов) взяв його задешево з донецького Металурга, маленької середньої української команди, а продав задорого», –  розповів Луческу в інтерв'ю порталу bresciaoggi.it.

У 2010 році Шахтар придбав Мхітаряна у донецького Металурга за 5,85 млн євро, а продав до німецької Боруссії з Дортмунда за 27,5 млн євро в сезоні 2013/2014 років.

  • У поточному сезоні Генріх Мхітарян зіграв за Інтернаціонале в 24-х поєдинках у всіх турнірах: два голи, п'ять результативних передач.
  • В Україні Генріх виступав за два донецьких клуба: Металург (2009-2010) та Шахтар (2010-2013).
  • Саме виступаючи за Шахтар Мхітарян забив 25 голів у сезоні 2012/13 років, встановивши бомбардирський рекорд УПЛ, який тримається й досі.
  • У складі Металурга вірменин провів 44 поєдинки: 16 голів, 11 результативних передач. У складі Шахтаря хавбек зіграв 106 матчів: 44 м'ячі, 23 асисти.
  • В Європі Мхітарян захищав кольори англійських Манчестер Юнайтед та Арсеналу з Лондона, німецької Боруссії з Дортмунда та італійської Роми з Риму. 
  • Transfermarkt оцінює Мхітаряна у шість мільйонів євро рівно.