Миколенко міг перейти з Динамо в топклуб Європи: яка команда хотіла забрати українського захисника

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
539
0 голосів
Миколенко міг перейти з Динамо в топклуб Європи: яка команда хотіла забрати українського захисника
Віталій Миколенко. Фото: Getty Images
У контексті чуток про перехід Георгія Судакова до Ювентуса італійська преса повідомила, що туринський клуб розмовляв про трансфер Віталія Миколенка, коли той ще представляв Динамо.

Віталій Миколенко в січні 2022 року за 23,5 мільйони євро перейшов з київського Динамо до англійського Евертона. Втім, 24-річний захисник міг опинитися не на Туманному Альбіоні, а в іншій топовій лізі.

Про зацікавленість до Миколенка з боку великого клубу в контексті чуток про перехід Георгія Судакова до Ювентуса розповіли оглядачі сайту Calciomeratо.com:

«Судаков змінив агента, довірившись агентству Pro Star, яке, серед іншого, також займається Руслан Малиновським, а з Юве вони вже говорили про Миколенка ще до його переходу в Евертон».

Втім, українець у туринському клубі таки може опинитися, адже за Судаковим «стара синьора» уважно стежить:

«Один з найбільш вподобаних нині профілів – Судаков з Шахтаря, який щойно вилетів з Ліги чемпіонів. Ще одна спокуса подумати про прощання з українським клубом, якщо надійдуть конкретні пропозиції. Наразі це лише ідея, але за гравцем спостерігає Ювентус».

  • У складі Динамо Миколенко виступав у 2017-2022 роках, провів за киян 132 матчі в усіх турнірах, забив сім голів та віддав 20 результативних передач.
  • В Англії ж за майже два роки захисник відіграв 66 поєдинків, у яких відзначився трьома забитими м'ячами.
  • Миколенко пов'язаний контрактом з Евертоном до літа 2026 року.
  • Портал Transfermarkt оцінює захисника у 25 мільйонів євро.
  • У поточному сезоні Судаков провів за Шахтар 18 поєдинків у всіх офіційних турнірах. У його активі три голи та одна результативна передача. 
  • Контракт 21-річного українця з донецьким клубом чинний до 30 червня 2028 року. 
  • Transfermarkt оцінює поточну вартість Судакова у 18 мільйонів євро.