Фрідман поставив крапку у образливій фразі Коломойського: відомо, що насправді сказав власник Дніпра Маркевичу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
12765
8 голосів
Фрідман поставив крапку у образливій фразі Коломойського: відомо, що насправді сказав власник Дніпра Маркевичу
Ігор Коломойський. Фото: РБК-Україна
Комерційний директор Дніпра-1 В'ячеслав Фрідман розповів, чи справді ексвласник Дніпра Ігор Коломойський після поразки команди у фіналі Ліги Європи від Севільї (2:3) заявив, що дніпряни взагалі не повинні були грати у тому титульному поєдинку.

Комерційний директор Дніпра-1 В'ячеслав Фрідман пригадав, чи справді колишній президент Дніпра Ігор Коломойський після поразки команди у фіналі Ліги Європи сезону 2014/15 від Севільї (2:3) заявив, що дніпряни не повинні були дійти так далеко.

Коломойський сказав наступну фразу:

«Вас у цьому фіналі не повинно було бути».

На думку Фрідмана, Коломойський мав на увазі, що Дніпро в тій кампанії вийшов з групи лише завдяки суддівській помилці у поєдинку Карабах – Інтер (0:0) в останньому турі, де у компенсований час не було зараховано чистий гол господарів.

Це рішення в купі з паралельною домашньою перемогою Дніпра над Сент-Етьєном (1:0) допомогло дніпрянам посісти друге місце і продовжити свій шлях у турнірі.

«Мені дуже не подобається фраза стосовно Коломойського у Варшаві, точніше реакція на неї. Це було не так, я особисто був очевидцем, стояв поряд, усе чув. Малося на увазі, що ви не повинні були б грати, якби не суддівська помилка у матчі Інтера та Карабаха».

Фрідман вважає, що Коломойський не хотів принизити гравців.

«Він не мав на увазі майстерність гравців, чи якісь інші особисті показники, а саме, що ми потрапили сюди завдяки випадку. Ми сто разів потім передивлялися той матч і там дійсно не було ніякого порушення, чистий гол був».

Функціонер зазначив, що тоді навіть мав невеличкий конфлікт через цю ситуацію з відомим ведучим Олександром Денисовим.

«Він це мав на увазі, а з цього роздули абсолютну некрасиву історію. Денисов це потім ще десь повторив, через що я з ним нещодавно вступив у словесну перепалку через невірну інтерпретацію контексту».

Фрідман пригадав, що через це засмутився й тодішній головний тренер Мирон Маркевич.

«Може тоді Маркевичу здалося, що якось його труд недооцінили, але це так не було насправді. Абсолютно безглузда інтерпретація зі сторони журналістів та деяких присутніх».

Фрідман розповів, що він сам думає про слова Коломойського та чи погоджується з ними.

«Так, помилка дійсно була, але він мав на увазі, що ви дійсно досягли неабиякого успіху, досягли такого результату, але не варто забувати, завдяки чому ви взагалі потрапили сюди початково».

Функціонер впевнений, що саме його розуміння слів бізнесмена є вірним.

«Він мав на увазі, що вам посміхнулася удача при виході з групи. Я потім у нього ще перепитував, щоб переконатися на всяк випадок, що я дійсно правильно зрозумів сенс», – сказав функціонер для телеграм-каналу «Дніпрянин».

  • Нагадаємо, що вже у червні 2018 року Дніпро офіційно позбавили професійного статусу. У 2019 році клуб припинив існування
  • Коломойський володів ним з 1996 року.