«Рахунок закономірний»: огляд французьких ЗМІ на матч Шахтар – Марсель у Лізі Європи

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
369
1 голос
«Рахунок закономірний»: огляд французьких ЗМІ на матч Шахтар – Марсель у Лізі Європи
Юхим Конопля та Тарас Степаненко. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Провідні французькі видання всі як один розкритикували гравців Марселя за втрачену перемогу в першому поєдинку 1/16 фіналу Ліги Європи над донецьким Шахтарем (2:2).

Напередодні, 15 лютого, у першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи Шахтар та Марсель видали вогняну кінцівку очного протистояння та розійшлися результативною мировою (2:2).

Таким підсумком протистояння залишилися незадоволеними не лише підопічні Дженнаро Гаттузо на чолі з П'єром Емеріком Обамеянгом, а й наші колеги з Франції. 

Sport-express.ua промоніторив найпопулярніші французькі спортивні ЗМІ, виокремивши найцікавіші дописи.

lequipe

«Марсель попався на проволоку Шахтаря. Двічі ведучи в рахунку, Олімпік в четвер увечері в Гамбурзі зіграв внічию 2:2 з донецьким Шахтарем у першому матчі плей-офф Ліги Європи.

Два пропущених м'ячі можуть змусити Олімпік відчути певний жаль перед матчем-відповіддю наступного четверга».

Maxifoot

«Рецепт перемоги втрачено. У 2024 році марсельський клуб, за винятком раунду Кубка Франції проти аматорів, ще не перемагав... Марсельці більше не знають, як перемагати. 

У четвер Олімпік думав про те, щоб зламати неприємну традицію в Лізі Європи, але під час першого матчу 1/16 фіналу їх утримав донецький Шахтар (2-2). Гаттузо не може зрозуміти, як так сталося.

Незважаючи на те, що в першому таймі ОМ зазнав потрясінь, у другому періоді двічі виходив вперед завдяки голам Обамеянга та Ндіайє. Але українці, яким допомагала низка помилок з боку «олімпійців», завжди відповідали швидкими голами Миколи Матвієнка та Егіналдо. Прикрий результат».

Leparisien 

 

«Пропустивши нічию на останніх хвилинах, Олімпік не полегшив собі завдання перед матчем-відповіддю 1/8 фіналу Ліги Європи і наступного четверга обов'язково повинен буде перемогти на «Велодромі». Гравці , безсумнівно, будуть шкодувати про це, оскільки двічі вів в рахунку завдяки П'єру-Емеріку Обамеянгу та Іліману Ндіайє. Але, загалом, рахунок закономірний».

▶️  Відео всіх голів у матчі Шахтар  Марсель дивіться за ПОСИЛАННЯМ

  • Матч-відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи між Марселем та Шахтарем буде зіграно 22 лютого.
  • Гра розпочнеться о 22:00 за київським часом.