Відомі експерти назвали найкращого гравця Євро-2024: думки фахівців кардинально розділилися

Аватар Олександр Калінін Олександр Калінін
374
1 голос
Відомі експерти назвали найкращого гравця Євро-2024: думки фахівців кардинально розділилися
Родрі, фото: УЄФА
Чемпіонат Європи 2024, що проходив в Німеччині завершено. Офіційно названо найкращого гравця турніру. Українські експерти назвали свого переможця номінації.

Після фіналу Євро-2024, в якому збірна Іспанії обіграла Англію (2:1) УЄФА визнав півзахисника команди-переможця Родрі гравцем турніру.

В ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua відомий український тренер і експерт Олег Федорчук погодився з вибором УЄФА.

«Віддам «Золотий м'яч» Родрі. Беллінгем викликає в мене більше симпатій, але Англія програла вирішальний м'яч і у фіналі Джуд виглядав непереконливо». 

А ось креативний директор сайту «Український футбол» Артур Валерко віддав перше місце іншому іспанцю – 17 річному вундеркінду Ламіну Ямалю.

«Золотий м’яч цього турніру –Ямаль, прикро, що лицемірно задовільнили його лише титулом «найкращого молодого». Він зробив величезний вклад в успіх чемпіона впродовж усього турніру, він найкращий асистент чемпіонату, найсміливіший в обіграші та дуже складних за задумом передачах». 

Експерт акцентував увагу на віці молодого таланту.

«І це ще в неповних 17 років! Не знаю, навіщо світовий футбольний істеблішмент так вперто робить вигляд, що його важко здивувати». 

  • На Євро-2024 Родрі провів шість матчів і забив гол. 
  • Ямаль зіграв у всіх семи поєдинках, забив гол і віддав чотири асисти.