Ван Леувен здивував у своєму виборі топ-3 найкращих гравців Євро-2024: кого назвав екстренер Шахтаря

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
254
1 голос
Ван Леувен здивував у своєму виборі топ-3 найкращих гравців Євро-2024: кого назвав екстренер Шахтаря
Патрік ван Леувен. Фото: Google
Колишній головний тренер луганської Зорі та донецького Шахтаря Патрік ван Леувен назвав топ-3 найкращих футболісти на чемпіонаті Європи, який завершився у Німеччині.

Вчора, 14 липня, у Німеччині завершився Євро-2024. У фінальному поєдинку національна команда Іспанії обіграла збірну Англії з рахунком 2:1.

Патрік ван Леувен виділив трьох гравців на Євро-2024, яких можна назвати найкращими на турнірі. Першим ім’ям фахівець здивував, адже назвав свого співвітчизника Йерді Схаутена.

«‎Схаутен. Дуже стабільний, холоднокровний та дисциплінований гравець на м’ячі та без нього. Максимально важливий для Нідерландів».

Також тренер вибрав двох лідерів збірної Іспанії – Родрі та Ямаля.

«Ямаль – неймовірно, коли в такому віці людина грає на такому рівні, і до того ж заслуговує повну підтримку партнерів, тренера та усієї країни. Родрі – велич цього гравця у простоті рішень, які він ухвалює з м’ячем. До того ж він дуже динамічний у кожній зі своїх дій та створює успіх завдяки тому, що є командним гравцем‎», – сказав ван Леувен у коментарі для ТаТоТаке.

  • Ван Леувен працював головним тренером в командах УПЛ у 2022-2023 роках. Спеціаліст очолював луганську Зорю та донецький Шахтар.
  • З луганцями він виграв бронзові медалі чемпіонату України, а на чолі донеччан провів 12 матчів: сім перемог, три нічиї, дві поразки.