«‎Посидь вдома, подумай, переосмисли»: Вацко оцінив виступ України на Євро-2024, висловившись про конкуренцію

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
543
1 голос
«‎Посидь вдома, подумай, переосмисли»: Вацко оцінив виступ України на Євро-2024, висловившись про конкуренцію
Віктор Вацко. Фото: Google
Відомий український журналіст та коментатор Віктор Вацко поділився думками щодо виступу збірної України на чемпіонаті Європи та конкуренції у складі синьо-жовтих.

Віктор Вацко позитивно оцінив настрій українських футболістів у протистоянні з бельгійцями(0:0).

«На Бельгію збірна України вийшла просто із шаленим настроєм. Подивіться перші хвилини, на Яремчука, на Миколенка. По ходу гри всі старалися, всі боролися, ніхто ніг не ховав, боротьби не уникав. Я про жодного футболіста, який зіграв проти Бельгії, не скажу, що він не хотів».

Коментатор відзначив, що матчі проти Словаччини та Бельгії відрізнялися від поєдинку з Румунією.

«І я себе на думці ловлю, що ці три матчі збірної на Євро дуже показові. Колосальний дисонанс між грою проти Румунії та двома наступними матчами. Мені до одного місця, яке там покоління - сильно найсильніше в історії чи не дуже найсильніше».

Журналіст впевнений, що грати за збірну має не той гравець, який виступає у складі гранда, а той футболіст, який показує своє бажання.

«Хто там у яких клубах грає, і яких чемпіонатах. Значення має тільки одне: вийти на поле, забувши про свій статус і рівень зарплатні. Вийти на поле тільки з однією метою - віддати себе повністю. Всю свою майстерність і вміння помножити на старання і бажання вигризати на полі кожен м'яч.

І нехай це краще буде футболіст із скромного чемпіонату, який на полі буде готовий померти за ту синьо-жовту футболку, ніж футболіст із топового чемпіонату, який на полі розглядає повтор моменту на моніторі на стадіоні. Моменту, який вже пройшов. У той час, коли суперник атакує».

Коментатор впевнений, що у національній команді мають бути тільки «‎заряджені» футболісти.

«Не готовий до максимальної самовіддачі? До побачення! До побачення, прощавай, збірна! Посидь вдома, подумай, переосмисли. І тоді будемо говорити», – сказав Вацко у своїй авторській передачі на YouTube.

  • Збірна України посіла четверте місце в групі Е, набравши чотири пункти, як і всі інші команди в нашому квартеті. Але команда Реброва мала гірші додаткові показники, тому завершила боротьбу на Євро-2024.