«От цих двох я би виділив персонально»: Левандовський особисто назвав головних зірок збірної України

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
21195
9 голосів
«От цих двох я би виділив персонально»: Левандовський особисто назвав головних зірок збірної України
Артем Довбик. Фото: УАФ
Колишній півзахисник Шахтаря Маріуш Левандовський перелічив основних лідерів національної збірної України напередодні старту команди на Євро-2024.

Ексхавбек Шахтаря Маріуш Левандовський в інтерв’ю сайту «Збірна» відповів на питання, хто є головною зіркою збірної України зразка 2024 року.

По товариському поєдинку проти Польщі (1:3) експерт виокремив два прізвища.

«Якщо говорити про вчорашню гру, то мені найбільше сподобалося, як грали Руслан Малиновський і Артем Довбик. От цих двох я би виділив персонально».

Взагалі Левандовському в нашій команді подобаються флангові нападники.

«Коли ж говорити про збірну України в цілому, то у вас хороші крила – вінгери. Віктор Циганков, Михайло Мудрик, то й же Андрій Ярмоленко».

Окремо він зупинився також на наших захисниках та не забув про капітана Шахтаря Тараса Степаненка.

«У центрі оборони у вас є такий міцний хлопець – Ілля Забарний. Микола Матвієнко теж на рівні. Не забуваємо про Степаненка в центрі. Навіть добре, що він вчора не грав. Отримав додатковий перепочинок. Більше сил буде на Євро. Тарас уже не дуже молодий, варто визнати».

Що стосується воротарської позиції, то тут в нас, на думку легенди, повний порядок.

«А воротарі у вас зараз взагалі топові. І Андрій Лунін з Реала і цей з Бенфіки. Трубін, згадав. От він (Трубін) проти Німеччини (0:0) зіграв взагалі wspaniało (чудово, – прим. «Збірна»)».

Синьо-жовтим Левандовський прогнозує на Євро-2024 мінімум вихід з групи.

«Взагалі, я думаю, що головна чеснота цієї збірної України – сплав молоді і досвіду. На Євро в України є всі шанси вийти з групи. Вона у вас точно легша за нашу, бо Польщі грати проти Нідерландів, Австрії і Франції. Складно буде. Дуже»,– сказав Левандовський.

  • Збірна України стартує на Євро-2024 вже 17 червня матчем проти Румунії. Також в цьому квартеті виступатимуть Словаччина та Бельгія;
  • 11 червня синьо-жовті проведуть останній товариський поєдинок напередодні форуму проти Молдови;
  • Левандовський грав за Шахтар з 2001 по 2010 рр. (275 матчів, 30 голів, 15 асистів). В Україні він також захищав кольори Севастополя з 2010 по 2013 рр. (81 матч, 14 голів, три результативні передачі);
  • За збірну Польщі він у період з 2002 по 2013 рр. провів 66 матчів (шість голів, три асисти).