Зінченко допоміг перемогти Арсеналу у матчі АПЛ: відео незвичного асиста гравця збірної України руками

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
778
0 голосів
Зінченко допоміг перемогти Арсеналу у матчі АПЛ: відео незвичного асиста гравця збірної України руками
Олександр Зінченко. Фото: Google
У поєдинку 22-го туру АПЛ один з лідерів чемпіонату лондонський Арсенал здобув дуже непросту перемогу над Ноттінгем Форестом (2:1). Олександр Зінченко у грі проти проти «лісників» відзначився асистом.

Востаннє Арсенал перемагав Ноттінгем Форест на його полі вісім років тому! 20 вересня 2016 року Арсенал розбив Ноттінгем у матчі 1/16 фіналу Кубка футбольної ліги – 4:0. Відтоді, як пороблено було «канонірам» на «Сіті Граунд». Але, все минає. Погані серії також.

У першому таймі обидві команди ні голами, ні навіть небезпечними моментами не потішили та зуміли завдати лише одного удару у ствір воріт на двох! 

По перерві стало цікавіше. Спершу класну нагоду змарнував Гаріел Жезус: на 55-й хвилині бразилець з близької відстані поцілив у стійку воріт, яка зіграла за Метта Тернера.

Але, минуло 10 хвилин і Жезус виправився, пробивши Тернера майже з нульового кута! Пас бразильцю віддав, вкиданням з-за бокової, наш Олександр Зінченко.

А ще за сім хвилин Ноттінгем остаточно деморалізував Букайо Сака, який завершив швидку атаку своїм точним ударом у лівий нижній кут.

Трохи підсолодив гіркоту поразки господарям поля Тайво Авонії: нігерієць прочавив двох центральних захисників Арсенала та пробив сильно і точно повз Раю.

Зінченко покинув поле на 92 хвилині, давши кілька хвилин ігровому часу поляку Якубу Ківьору.

▶️  Відео голу Габріеля Жезуса з пасу Олександра Зінченка дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

До речі, матч проти Ноттінгем Форест став для Олександра Зінченка 100-м у рамках АПЛ у стартовому складі!

58 виходів в основі було за шість років перебування Зінченка у Манчестер Сіті та 42 в Арсеналі.

Англія. Прем’єр-ліга

22-й тур

Ноттінгем Форест – Арсенал 1:2 (0:0)

Голи: Авонії, 89 – Гаріел Жезус, 65, Сака, 72.

  • Після перемоги у Ноттінгемі Арсенал має в активі 46 очок. «Каноніри» піднялися на одну сходинку догори і нині знаходяться на другому рядку. Відставання від Ліверпуля складає два пункти, але у червоних є гра в запасі.
  • Ноттінгем Форест після 22-х турів йде на 16-му місці: 20 очок.
  • У наступному турі підопічні Мікеля Артети вдома прийматимуть Ліверпуль. Центральний матч 23-го туру заплановано на 4 лютого. Початок гри о 18:30.
  • Ноттінгем Форест в турі номер 23 на виїзді зіграє проти Борнмута. 4 лютого. 16:00 за Києвом.
  • Олександр Зінченко в поточному сезоні зіграв за Арсенал 26 матчів в усіх офіційних турнірах: один гол, дві результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 42 мільйони євро.