Успіх чи провал: англійське видання винесло вердикт трансферу Мудрика у Челсі річної давнини

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
399
0 голосів
Успіх чи провал: англійське видання винесло вердикт трансферу Мудрика у Челсі річної давнини
Михайло Мудрик. Фото: ФК Челсі
В Англії проаналізували, наскільки за рік себе виправдав трансфер 22-рчного українського вінгера Михайла Мудрика з Шахтаря до Челсі. За футболіста було сплачено 70+30 мільйонів євро.

Англійські журналісти видання The Mirror підбили підсумки першого року виступів вінгера Михайла Мудрика у складі Челсі. 15 січня 2023 року українець перебрався до синіх з Шахтаря за 70+30 мільйонів євро.

На старті Мудрик справді справив гарне враження про себе.

«Коли Мудрик вийшов з лави запасних і мало не забив чудовий сольний гол у дебютному матчі проти Ліверпуля (0:0), стало очевидним, чому Челсі обікрав Арсенал, щоб підписати його».

Проте дуже скоро стало зрозуміло, що вінгер не готовий тут і зараз давати результат.

«Минув рік, і «каноніри», можливо, будуть раді, що не придбали Мудрика. 22-річному гравцю не вдалося забити до кінця сезону, і до літа він виглядав невпевненим у собі та другорядним героєм в іграх».

Головному тренеру лондонців Маурісіо Почеттіно прийдеться добре постаратися, аби витиснути з Мудрика результат, який буде відповідати його ціні.

«У цій кампанії були перші кроки до відновлення, але чотири голи у 17 іграх – це далеко не результат. Зважаючи на те, що його ціна зрештою може зрости до 100 мільйонів євро. Почеттіно треба знайти спосіб воскресити українську зірку», – написано у статті.

  • Зазначимо, що Мудрик має контракт із Челсі до 30 червня 2031 року;
  • Всього він поки провів за команду 36 матчів, у яких забив чотири голи та віддав три результативні передачі;
  • У минуле зимове трансферне вікно в АПЛ більше заплатили тільки за Енцо Фернандеса. Той же Челсі сплатив Бенфіці за 22-річного аргентинського хавбека 121 мільйон євро.