«Не треба було так на відповідати»: ексворотар Динамо висловився про готовність Зінченка піти на війну

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
4914
3 голоси
«Не треба було так на відповідати»: ексворотар Динамо висловився про готовність Зінченка піти на війну
Олександр Зінченко. Фото: Google
Колишній воротар Динамо та Дніпра, поранений під час оборони України, Святослав Сирота поділився думками про вислів Олександра Зінченка щодо готовності відправитися на війну.

Олександр Зінченко свого часу заявляв, що готовий піти воювати за Україну проти російських загарбників.

Святослав Сирота в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «‎Український футбол» заявив, що вважає, що захисник Арсенала багато зробив для ЗСУ і йому не варто відправлятися на фронт.

«Знаєте, Зінченко дуже багато робить для підтримки ЗСУ (за словами футболіста, на допомогу Україні, він пожертвував близько 1 млн фунтів стерлінгів, – прим. «‎СЕ»). 

На мою думку, йому не треба туди йти. Зінченко має займатися тим, чим він займається. Питання, яке йому задали, було провокаційним, і йому не треба було так на нього відповідати. Він приносить користь державі в іншому напрямку». 

Ексворотар Динамо та Дніпра відзначив також допомогу інших наших легіонерів у Європі.

«І не тільки він, а всі наші футболісти, які грають закордоном. Вони є містком між Україною і світом. Тому вони мають в інших країнах пояснювати, хто такі українці, що вони потребують допомоги, щоб про це не забували на заході і не «втомлювалися». 

З їхнього боку це основна допомога Україні. І вона має бути дуже потужною. А коли кажуть: «Якщо треба, то готовий піти». Завжди треба! Так казати, не слід. Бо якщо ти так висловлюєшся, то просто мусиш піти воювати», – сказав Сирота.

  • Зінченко у нинішньому сезоні провів два поєдинки в АПЛ, не відзначившись результативними діями.
  • Контракт українського футболіста з лондонським клубом розрахований до 30 червня 2026 року.
  • Арсенал наразі посідає четверте місце в турнірній таблиці АПЛ, маючи сім очок після трьох турів.