Забарний відмовився переходити в Арсенал: відома причина такого рішення захисника збірної України

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
11575
5 голосів
Забарний відмовився переходити в Арсенал: відома причина такого рішення захисника збірної України
Ілля Забарний. Фото: Google
Центральний захисник національної збірної України та англійського Борнмута Ілля Забарний входив у шортлист лондонського Арсеналу на літнє трансферне вікно 2024, але не захотів переїздити до Лондона і продовжив контракт з «вишнями».

Напередодні, 21 липня, Ілля Забарний уклав новий довготривалий контракт з Борнмутом. Для багатьох це стало несподіванкою, адже своєю впевненою грою за свій нинішній скромний клуб українець змусив стежити за собою чимало провідник клубів з АПЛ.

За інформацією англійського порталу Мetro, лондонський Арсенал навіть навмисно засилав скаутів для перегляду Забарного в іграх за збірну України на Євро-2024, але Ілля все ж віддав перевагу пограти ще бодай сезон у Борнмуті. Пояснення від наших англійських колег вийшло досить цікавим.

«Привабливість регулярного ігрового часу в найбільш конкурентній лізі світового футболу та життя в мальовничому англійському приморському містечку із золотистим пляжем були достатніми, щоб переконати Забарного віддати перевагу Борнмуту перед низкою інших клубів».

Однак є і ще одне пояснення, більш логічне, яке показує порядність Забарного стосовно Борнмута.

«Наразі невідомо, чи є в новому контракті Іллі Забарного пункт про відступні. Якщо так, то, швидше за все, сума відступних буде значно більшою, щоб відбити інтерес з боку більших клубів, таких як Арсенал», – йдеться в матеріалі Мetro.  

Простими словами, якщо Забарного хтось захоче підписати наступного літа, то Борнмут зможе заробити на ньому значно більше фунтів за ту суму, що міг дістати зараз.

  • У підсумковій таблиці Англійської Прем’єр-ліги Борнмут фінішував на 12-му щаблі.
  • Ілля Забарний у сезоні 2023/24 років провів 42 гри за «вишень», забивши один гол. 
  • Transfermarkt оцінює вартість 21-річного захисника у 32 млн євро.
  • Контракт українця з англійським клубом чинний до 30 червня 2029 року.