«Клубний сезон для Миколенка закінчений»: спортивний лікар повідомив, чи встигне Віталій відновитися до Євро-24

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
566
1 голос
«Клубний сезон для Миколенка закінчений»: спортивний лікар повідомив, чи встигне Віталій відновитися до Євро-24
Віталій Миколенко. Фото: Google
Український спортивний лікар Дмитро Бабелюк певен, що Віталій Миколенко повністю відновиться до матчів Євро-2024 за збірну України, але точно пропустить два заключні тури в АПЛ.

Травму Віталія Миколенка, яка турбує не лише його, а й мільйони фанів національної збірної України, якої він зазнав у відкладеному поєдинку 29-го туру англійської Прем’єр-ліги проти Ліверпуля (2:0), прокоментував знаний спортивний лікар Дмитро Бабелюк. Фахівець дав досить оптимістичний прогноp.

«Віталій підвернув гомілкостоп і ушкодив звʼязки. Треба розуміти, що коли підвертається нога, то завжди розривається звʼязка — одна, дві або три. Практично ніколи така історія не закінчується операцією. 

Від таких травм спокійно відновлюються без хірургічного втручання. Але є нюанси. Суглоб складний і дуже набрякає. Термін 4-6 тижнів виглядає реалістично. Клубний сезон для Миколенка закінчений, але він має повністю відновитися до Євро, але не буде ігрового тонусу», – сказав Бабелюк в інтерв'ю ютуб-каналу ВЗБІРНА.

▶️  Відео моменту, у якому травми зазнав Миколенко, дивіться за ПОСИЛАННЯМ

  • Після 36 турів Евертон має в доробку 37 очок та посідає 15 сходинку у турнірній таблиці англійської Прем’єр-ліги. Команда Шона Дайча вже гарантувала собі прописку в еліті на наступний сезон.
  • У наступному турі «іриски» вдома прийматимуть Шеффілд Юнайтед. Поєдинок заплановано на 11 травня. Початок гри на «Гудісон Парк» о 17:00 за київським часом.
  • Віталій Миколенко у нинішньому сезоні зіграв за Евертон 34 матчі у всіх офіційних турнірах: два голи, один автогол.
  • Transfermarkt оцінює українця у 28 мільйонів євро.