Арсенал приголомшив Забарного і Ко, підтвердивши чемпіонські амбіції: Зінченко спостерігав за тріумфом на лавці

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
273
1 голос
Арсенал приголомшив Забарного і Ко, підтвердивши чемпіонські амбіції: Зінченко спостерігав за тріумфом на лавці
Букайо Сака святкує гол в оточенні одноклубників. Фото: Х-акаунт Арсенала
У поєдинку 36-го туру АПЛ Арсенал переміг Борнмут (3:0) і зберіг за собою лідерство в чемпіонських перегонах. Український бек «канонірів» Олександр Зінченко всю гру провів у запасі, а оборонець «вишень» Ілля Забарний відіграв повний матч.

Олександр Зінченко п’яту гру поспіл Арсенала розпочав у запасі, а тому анонсоване українське дербі в АПЛ вийшло неповноцінним. З двох наших легіонерів лише Ілля Забарний з Борнмута розпочав поєдинок на «Емірейтс» з його перших секунд.

Перший тайм поєдинку у Лондоні, попри значну перевагу господарів поля, потішив лише одним голом. Його з пенальті, після досить спірного фолу воротаря Борнмута Марке Траверса проти Кая Гаверца, чітко реалізував Букайо Сака. 

По перерві Арсенал продовжував тримати хід гри під своїм контролем і на 70-й хвилині перевагу «канонірів» подвоїв Леандро Тросард, який завершив розмашисту атаку своїм точним ударом. 

А добив Борнмут і довів справу до погрому Деклан Райс, який забив на сьомій компенсованій хвилині гри.

Англія. Прем’єр-ліга

36-й тур

Арсенал – Борнмут 3:0 (1:0)

Голи: Сака, 45 (пен.), Троссард, 70, Райс, 90+7.

  • Після 36 турів Арсенал має в доробку 83 залікові бали та займає першу сходинку в турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги. Відрив від Манчестер Сіті складає чотири очки, але у команди Пепа Гвардіоли є ще дві гри в запасі.
  • Борнмут з 48-ма очками в активі розмістився на десятому щаблі.
  • У наступному турі команда Мікеля Артети на виїзді зіграє проти Манчестер Юнайтед. Поєдинок відбудеться 12 травня та розпочнеться о 18:30 за київським часом.
  • Борнмут в турі номер 37 вдома прийматиме Брентфорд нашого Єгора Ярмолюка. Гра запланована на 11 травня. Початок поєдинку о 17:00.
  • Олександр Зінченко в цьогорічній кампанії провів у футболці Арсенала 33 поєдинки на всіх фронтах: один гол, дві результативні передачі.
  • В поточному сезоні Ілля Забарний провів за Борнмут 39 поєдинків в усіх офіційних турнірах: один гол.