Зінченко з лави для запасних дивився, як Арсенал переміг Тоттенхем: «каноніри‎» закріпилися на першому місці в АПЛ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
248
2 голоси
Зінченко з лави для запасних дивився, як Арсенал переміг Тоттенхем: «каноніри‎» закріпилися на першому місці в АПЛ
Радість гравців Арсенала. Фото: Х-акаунт Арсенала (Лондон)
У центральному поєдинку 35-го туру АПЛ Арсенал у лондонському дербі подужав Тоттенхем на його полі (3:2) та продовжив передувати в чемпіонських перегонах. Оборонець «канонірів» Олександр Зінченко всю гру проти «шпор» провів у запасі.

Гармати лондонського Арсенала в останніх матчах АПЛ б’ють максимально влучно та на повне ураження. Слідом за розгромною перемогою в лондонському дербі над Челсі (5:0), хлопці Мікеля Артети принизили ще одного принципового суперника по рідному місту – Тоттенхем.

Вже у першому таймі Арсенал відвантажив у сітку воріт опонентів три голи і, здавалося, що зняв питання про переможця матчу. Голами відзначились Букайо Сака, який завершив швидку та розлогу атаку своєї команди та Кай Гаверц. Німець класно замкнув навіс від кутового. А розпочалися негаразди Тоттенхема з автоголу П’єра-Еміла Гейб’єрга, який зрізав м’яча у власні ворота.

Але після перерви господарі інтригу відновили. Спершу Крістіан Ромеро покарав за грубу помилку воротаря Арсенала Давида Раю, який просто не зміг вибити м’яча подалі і влучив у аргентинця. Згодом, Сон Хин Мін чітко реалізував пенальті, який призначили після фолу Деклана Райса проти Бена Девіса. 

Проте дива у вигляді камбеку від Тоттенхему не сталося. Арсенал перемагає у третьому матчі поспіль, однак Олександр Зінченко знову не при справах:  українець увесь поєдинок просидів на лаві для запасних.

Англія. Прем’єр-ліга , 35 тур

Тоттенхем – Арсенал 2:3 (0:3)

Голи: Ромеро, 64, Сон Хин Мін, 86 – Гейб’єрг, 15, Сака, 27, Гаверц, 38.

  • Після перемоги у дербі північного Лондона Арсенал має в доробку 80 залікових балів та одноосібно очолює турнірну таблицю англійської Прем’єр-ліги. Відрив від чинного чемпіона АПЛ Манчестер Сіті складає чотири очки, але у команди Пепа Гвардіоли є ще дві гри в запасі.
  • Тоттенхем залишився на п’ятому щаблі – 60 очок. У турі номер 36 «шпори» матимуть ще одне дербі – на виїзді проти Челсі 2 травня. Гра на «Стемфорд Брідж» розпочнеться о 21:30.
  • У наступному турі команда Мікеля Артети вдома прийматиме Борнмут. Поєдинок заплановано на 4 травня. Початок гри на «Емірейтс» о 14:30.
  • Зінченко в цьогорічній кампанії провів у футболці Арсенала 33 поєдинки на всіх фронтах: один гол, дві результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює 23-річного українського гравця у 35 мільйонів євро.