Травма Миколенка проти Ліверпуля: спортивний лікар назвав характер пошкодження і терміни відновлення

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
106
1 голос
Травма Миколенка проти Ліверпуля: спортивний лікар назвав характер пошкодження і терміни відновлення
Віталій Миколенко. Фото: Google
Український спортивний лікар Дмитро Бабелюк прокоментував травму оборонця англійського Евертона Віталія Миколенка, якої він зазнав у матчі 29-го туру АПЛ проти Ліверпуля (2:0).

Напередодні Евертон у відкладеному поєдинку 29-го туру англійської Прем’єр-ліги переміг Ліверпуль (2:0), але втратив поки на невизначений строк свого ключогового захисника Віталія Миколенка.

Травму українця прокоментував знаний спортивний лікар Дмитро Бабелюк, поставивши діагноз на основі побаченого у трансляції.

«Бачимо типовий підворот суглобу з ушкодженням латеральної групи звʼязок. Як правило, вони при такій травмі розриваються.  Факт того, що Віталій зміг дограти тайм, хоч і кульгаючи, дає надію, що не все так серйозно. 

Тим не менше, ушкодження звʼязок точно є, питання наскільки воно серйозне. Відновлення від такої травми може зайняти від двох до шести тижнів, в залежності від складності надриву. Найкращий сценарій для Віталія – розтяг звʼязок і пропуск трохи більше тижня», – написав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.

▶️  Відео моменту, у якому травми зазнав Миколенко, дивіться за ПОСИЛАННЯМ

  • Після 34-х турів Евертон має в доробку 33 очки та посідає 16 сходинку у турнірній таблиці англійської Прем’єр-ліги.
  • У наступному турі «іриски» вдома прийматимуть Брентфорд. Поєдинок заплановано на 27 квітня. Початок гри на «Гудісон Парк» о 19:30 за київським часом.
  • Віталій Миколенко у нинішньому сезоні зіграв за Евертон 34 матчі у всіх офіційних турнірах: два голи, один автогол.
  • Transfermarkt оцінює українця у 28 мільйонів євро.