«Показник Мудрика оманливий»: Михайло увійшов в топ-10 цікавого рейтингу Челсі

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
68
1 голос
«Показник Мудрика оманливий»: Михайло увійшов в топ-10 цікавого рейтингу Челсі
Михайло Мудрик. Фото: Google
Британські журналісти склали рейтинг найкращих пенальтистів лондонського Челсі. Український вінгер синіх Михайло Мудрик потрапив до сімки найкращих.

Натхненні безглуздими розбірками гравців Челсі між Коулом Палмером, Ніколя Джексоном та Нонні Мадуеке за те, хто ж буде пробивати пенальті у поєдинку 33-го туру АПЛ проти Евертона (6:0), журналісти порталу Givemesport погортали статистику і з’ясували, хто ж у складі Челсі найвправніший пенальтист.

▶️   Відео розбірок між гравцями Челсі дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Виявилося, що таки Коул Палмер, який і забив «ірискам» у понелілок. Процент його реалізації ідеальний – 100 відсотків! Однак, не такий вже й поганий процент має і Михайло Мудрик, зважаючи на один нюанс.

«Нижчий за середній показник Михайла Мудрика – 63% реалізації пенальті – оманливий. Один з трьох його промахів був навмисним. Під час матчу Юнацької ліги УЄФА проти Аталанти Мудрик викотив м’яч з позначки на свого партнера по донецькому Шахтарю Георгія Судакова, імітуючи легендарні пенальті а-ля Ліонель Мессі та Йохан Кройф.

Загалом, повільний і короткий розбіг дозволив Мудрику реалізувати п'ять із семи пенальті (71%). Мудрик пробивав післяматчеві пенальті, зрівнявши рахунок в компенсований час проти Ньюкасла у 1/4 Кубка Англійської ліги 2023/24, і холоднокровно реалізував свій шанс у серії післяматчевих пенальті», – йдеться в матеріалі Givemesport.

Статистика пенальтистів Челсі (з урахуванням поєдинків не лише за лондонський клуб):

  1. Коул Палмер 13 з 13
  2. Конор Галлахер 5 з 5
  3. Крістофер Нкунку 8 з 9
  4. Енцо Фернандес 6 з 7
  5. Ноні Мадуке 8 з 11
  6. Михайло Мудрик 5 з 8
  7. Рахім Стерлінг 4 з 9
  • Після 33-х турів (32 зіграні матчів) Челсі має в доробку 47 очок та займає дев'ятий щабель у турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги.
  • У наступному турі підопічні Маурісіо Почеттіно на виїзді зіграють проти Арсенала. Поєдинок заплановано на 23 квітня. Початок гри о 22:00 за київським часом.
  • Михайло Мудрик у нинішньому сезоні зіграв за Челсі 34 матч у всіх офіційних турнірах: шість голів, три результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює українця рівно в 35 мільйонів євро.