Мудрик, Зінченко та інші українці з АПЛ першими випробують революційне нововведення в Англії: розкрито деталі

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
290
1 голос
Мудрик, Зінченко та інші українці з АПЛ першими випробують революційне нововведення в Англії: розкрито деталі
Олександр Зінченко та Михайло Мудрик. Колаж: Google
У чемпіонаті Англії, де виступають українці Олександр Зінченко Ілля Забарний, Михайло Мудрик, Віталій Миколенко та Єгор Ярмолюк, почнуть використовувати напівавтоматизовану систему визначення офсайду.

У чемпіонаті Англії вирішили піти революційним шляхом та сьогодні, 11 квітня, на зборах акціонерів АПЛ клуби одноголосно погодилися запровадити напівавтоматизовану технологію визначення положення поза грою. Про це повідомив офіційний сайт Англійської Прем’єр-ліги.

Нововведення планують розпочати використовувати у наступному сезоні англійської першості. Джерело стверджує, що революційна технологія буде готова до роботи після однієї з осінніх пауз на матчі національних збірних.

Новітня розробка забезпечить швидше та послідовне розміщення віртуальної лінії офсайду на основі оптичного відстеження футболістів на полі. Також технологія створюватиме високоякісну графіку трансляції, щоб забезпечити кращий перегляд трансляції на стадіоні для вболівальників. 

Відзначимо, що ця система використовувалася на чемпіонаті світу 2022-го року, який проходив у Катарі, а з 2023 року вона використовується у італійській Серії А та Лізі Чемпіонів.

Нагадаємо, що в АПЛ виступає п’ятеро українських футболістів:

  • Олександр Зінченко (Арсенал),
  • Ілля Забарний (Борнмут),
  • Михайло Мудрик (Челсі),
  • Віталій Миколенко (Евертон);
  • Єгор Ярмолюк (Брентфорд).