«У Шевченка було щось подібне»: тренер поставив легенду у приклад захиснику збірної України

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
59
1 голос
«У Шевченка було щось подібне»: тренер поставив легенду у приклад захиснику збірної України
Ілля Забарний. Фото: Google
Колишній головний тренер Таврії та низки українських клубів Олег Федорчук поставив Іллі Забарному з Борнмута у приклад легенду Динамо та Мілана Андрія Шевченко.

Вчора, 13 березня, Ілля Забарний відзначився дебютним голов у складі Борнмута у матчі проти Лутона (4:3) в рамках 17-го туру АПЛ.

▶️ Відео голу Іллі Забарного у ворота Лутона дивіть за ПОСИЛАННЯМ

Олег Федорчук в інтерв’ю для сайту «Український футбол» відзначив психологію українського оборонця, яка допомагає йому грати на високому рівні.

«Психологічна стійкість відіграє основну роль. Можна бути хорошим футболістом, але твоє збудження надмірне, і ти можеш просто не показати своїх найкращих якостей. Можна мати невеликий досвід і рівень майстерності, але бути психологічно сильним».

Фахівець пояснив, у чому саме полягає талант захисника Борнмута та національної команди України.

«У школі та в університеті є такі учні, які все знають, але на іспиті забувають. А Забарний - той випадок, що на іспиті не забуде. Він в іграх показує кращий результат, ніж від нього очікують. 

Це його природні якості. Коли ми говоримо про талант, то це не тільки технічні, функціональні та фізичні якості, а ще й психологічні. Особливості психіки - це і є талант».

Екснаставник Таврії та Оболоні поставив Забарному у приклад Андрія Шевченка, який також був психологічно стійким футболістом.

«На моїх очах дебютував Шевченко і в нього було щось подібне. Він досвідом не виділявся в юнацькому футболі. Так, був непоганим, але не найяскравішим, четвертим-п’ятим у своєму віці в Динамо. 

Але завдяки своїм психологічним особливостям, тому, що він абсолютно не мандражував, вийшов хороший дебют і він пішов далі. Забарному є з кого брати приклад», – сказав Федорчук.

  • Забарний в поточному сезоні провів за Борнмут 33-ри поєдинки в усіх офіційних турнірах: один гол.
  • Transfermarkt оцінює 21-річного українського центрального захисника в 25 мільйонів євро.
  • Після 28-ми турів Борнмут має в активі 35 залікових балів та займає 13-й щабель у турнірній таблиці АПЛ.
  • У наступному турі підопічні Андоні Іраоли вдома прийматимуть Евертон. Поєдинок заплановано на 30 березня. Початок гри о 17:00 за київським часом.