Челсі ухвалив рішення щодо Мудрика: українець готується до масштабного переїзду

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1735
2 голоси
Челсі ухвалив рішення щодо Мудрика: українець готується до масштабного переїзду
Михайло Мудрик. Фото: Getty Images
Челсі планує придбати вінгера Атлетіка Більбао Ніко Вільямса, який може стати конкурентом для Михайла Мудрика. Сам клуб готується до переїзду.

Челсі зацікавився вінгером Атлетіка Більбао Ніко Вільямсом, який може скласти конкуренцію Михайлу Мудрику.

У контракті іспанського футболіста є пункт про відступні у розмірі 43 млн фунтів, що лондонці цілком можуть собі дозволити.

Як повідомляє The Telegraph, заробітна плата Вільямса в Атлетіку складає близько 100 тисяч фунтів, тому у разі трансферу до Челсі він стане одним з найвисокооплачуваніших гравців команди.

Прихід такої фігури до лав синіх, звичайно, не може не позначитися на перспективах Мудрика.

«Перехід Вільямса також поставив би під сумнів довгострокові перспективи Рахіма Стерлінга і, можливо, Мудрика. Хоча Вільямс може грати на будь-якому фланзі, він зазвичай починає зліва, де найчастіше грають і Стерлінг, і Мудрик»

Однак, за даними джерела, нині немає серйозних підстав говорити про продаж Мудрика.

«Немає жодних ознак того, що Челсі планує продати Стерлінга чи Мудрика цього літа, і обидва гравці залишаються відданими клубу».

  • Зазначимо, що в цьому сезоні Вільямс провів 27 матчів за Атлетік, у яких забив шість голів та віддав 11 результативних передач;
  • Трансфермаркт оцінює 21-річного іспанського гравця у 50 млн євро. Контракт вінгера із клубом чинний до 30 червня 2027 року.
  • Мудрик у нинішній кампанії зіграв за Челсі 28 матчів, забив п'ять голів та оформив два асисти.

Окрім чуток про гучний трансфер, Челсі нині фігурує у нових про начебто планування масштабного переїзду.

Клуб націлений реконструювати домашню арену «Стемфорд Брідж». У такому випадку лондонці повинні будуть цілих шість років грати на іншому стадіоні.

Як повідомляє The Sun, власник лондонців Тодд Боелі схиляється саме до такого варіанту, бо не хоче інвестувати у придбання нової ділянки та зведення стадіону з нуля.

Наразі «Стемфорд Бридж» вміщує 40 тисяч глядачів, однак після реконструкції буде готовий приймати 60 тисяч фанів. Джерело також назвало кілька стадіонів, які можуть стати домівкою Челсі.

Арени, які можуть прийняти Челсі

  • Вемблі – 90 тисяч місткості;
  • Твікенгем – 80 тисяч;
  • Кревен Коттедж – 29.6 тисяч;
  • Лондон Стедіум – 62.5 тисяч.

Нагадаємо, що «Стемфорд Бридж» було побудовано у 1905 році.