«Шахтар пограв м’язами в кількох вражаючих контратаках»: огляд англійських ЗМІ на матч Арсенала проти «гірників»

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
84
1 голос
«Шахтар пограв м’язами в кількох вражаючих контратаках»: огляд англійських ЗМІ на матч Арсенала проти «гірників»
Арсенал – Шахтар. Фото: Google
У вівторок, 22 жовтня, донецький Шахтар поступився лондонському Арсеналу (0:1) у матчі третього туру основного етапу Ліги чемпіонів. Англійська преса оцінила гру команд.

Вчора, 22 жовтня, Шахтар поступився Арсеналу (0:1) у матчі третього туру основного етапу Ліги чемпіонів. 

▶️ Відео голу в матчі Арсенал – Шахтар дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Англійська преса детально проаналізувала цю гру та оцінила дії обох колективів. Наші британські колеги відзначили відбиття пенальті Дмитром Різником.

▶️ Відео відбитого пенальті Різником у матчі Арсенал – Шахтар дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Також журналісти не залишили без уваги момент Педрінью на 90+2 хвилині зустрічі.

90min

Комфортний вечір загрожував зіпсуватися на завершальній стадії, коли гості намагалися несподівано зрівняти рахунок. Шахтар пограв м’язами в кількох вражаючих контратаках, і удар Педрінью на 92-й хвилині забезпечив би українській стороні знамените очко, якби не спритний сейв Давида Рая.

Football London

Арсенал яскраво розпочав матч проти донецького Шахтаря і міг вийти вперед вже протягом перших п'яти хвилин завдяки голу Ріккардо Калафьорі. Однак після цього гра перейшла в більш жвавий темп. Перший гол відразу після півгодинної перерви відбувся, коли Габріель Мартінеллі після удару Габріеля відскочив у сітку воріт від Дмитра Різника.

Гра продовжилася в тій же манері, але отримала миттєву іскру життя після того, як втрутилася система VAR, після перегляду якої арбітр призначив пенальті у ворота Арсеналу після того, як зафіксував гру рукою від Валерія Бондаря. Слабкий удар Леандро Троссарда потягнув ногами Різник. Це створило потенційно напружену кінцівку матчу, оскільки Шахтар створив кілька пізніх моментів. Однак Арсенал вистояв. 

Goal

Господарі домінували протягом більшої частини матчу і, здавалося, були готові до впевненого успіху, коли удар Габріеля Мартінеллі відбився від штанги і відскочив від нещасного Різника незадовго до півгодинної позначки. Але вони змарнували кілька нагод, щоб поставити крапку в грі: Ріккардо Калафьорі та Габріель Жезус обидва були винні у невдалих промахах до перерви, а Леандро Троссар не реалізував пенальті, який був призначений після перерви.

Господарі пережили нервові останні кілька хвилин і набрали сім очок з дев'яти можливих в Європі, але команда Мікеля Артети втратила Калафьорі через тривожну травму коліна, а недільна зустріч з Ліверпулем стаyt вирішальною для Арсеналу.

Pain in the Arsenal 

Арсенал здобув дві перемоги поспіль у Лізі чемпіонів, але перемога над донецьким Шахтарем (1:0) змусила їх потрудитися на славу. «Канонірам» буквально подарували можливість подвоїти перевагу після того, як втрутився VAR, який визнав Валерія Бондаря винним у тому, що він зіграв рукою, але Леандро Троссар відбив пенальті, і Різник встановив нервовий фінал у поєдинку.

Арсенал намагався дограти матч до кінця, але Шахтар пішов у відрив і створив загрозу воротам Давида Рая. Однак іспанець вистояв і зберіг перемогу «канонірів» – нехай і непереконливу, але перемогу.

  • У трьох матчах цьогорічного розіграшу Ліги чемпіонів «гірники» набрали лише одне очко. У перших двох турах донеччани зіграли внічию з Болоньєю (0:0) і поступилися Аталанті (0:3). 
  • У загальній турнірній таблиці Шахтар посідає проміжне 29 місце серед 36 команд, які грають у основній сітці.
  • Наступну гру на європейській арені команда Пушича проведе 6 листопада проти швейцарського Янг Бойз.

Календар матчів Шахтаря в основному раунді Ліги чемпіонів

  • 4-й тур. 6 листопада, 19:45. Шахтар – Янг Бойз
  • 5-й тур. 27 листопада, 22:00. ПСВ – Шахтар
  • 6-й тур. 10 грудня, 22:00. Шахтар – Баварія
  • 7-й тур. 22 січня, 19:45. Шахтар – Брест
  • 8-й тур. 29 січня, 22:00. Боруссія – Шахтар