«Він мене так накачав, що я вийшов і сказав, що винен»: Пятов затаїв образу на Луческу за матч Челсі – Шахтар

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1997
3 голоси
«Він мене так накачав, що я вийшов і сказав, що винен»: Пятов затаїв образу на Луческу за матч Челсі – Шахтар
Мірча Луческу. Фото: Getty Images
Колишній голкіпер Шахтаря Андрій Пятов пригадав, як Мірча Луческу звинуватив його у поразці від Челсі (2:3) в гостьовому матчі четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів сезону 2012/13.

Легенда Шахтаря Андрій Пятов розповів, як тодішній коуч команди Мірча Луческу звинуватив його у поразці від Челсі (2:3) в четвертому турі Ліги чемпіонів 2012/13.

«Луческу міг сказати: «Ти винен». Не розбираючи цей момент. Там бразилець обрізався, а ти винен. Ну він головний тренер, що ти можеш сказати».

Ексворотар вважає, що він не був винен у пропущених голах.

«Пам'ятаю після Челсі, коли я там страхував захисників, головою вибив, і мені Оскар закинув за комірець. Потім з кутового на останній хвилині подали на ближню, забили. Він мене звинуватив».

Тоді Пятову довелося визнати, що команда програла через нього.

«І він мене так накачав, що я вийшов і сказав, що винен у цій поразці. Я потім зрозумів, а чому я винен? Це легше все на мене перекласти, хоча я не помилявся там грубо, а робив свою роботу».

Пятов підкреслив, що нині у своїй роботі на позиції тренера воротарів Шахтаря застосовує протилежний підхід до гравців.

«Людина могла на тебе все повісити, могла на пресконференції це сказати. Якщо я захищаю своїх воротарів, навпаки підтримую, це футбол. Як кажуть: якщо не було б помилок, ніхто не ходив би на стадіони», – розповів Пятов в інтерв’ю YouTube-каналу «SportArena».

  • Нагадаємо, що в тому сезоні Шахтар з другого місця вийшов з групи, набравши десять балів у квартеті з Челсі, Ювентусом та Норшелландом;
  • В 1/8 фіналу «гірники» поступилися майбутньому фіналісту Ліги чемпіонів – дортмундській Боруссії (2:2, 0:3).