Перес має низько кланятися Луніну: розкрито фантастичну суму, яку заробив Реал за перемогу в Лізі чемпіонів

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
5095
4 голоси
Перес має низько кланятися Луніну: розкрито фантастичну суму, яку заробив Реал за перемогу в Лізі чемпіонів
Андрій Лунін. Фото: Getty Images
Мадридський Реал голкіпера Андрія Луніна заробив величезні гроші за перемогу в Лізі чемпіонів. Українець відіграв значну роль в цьому успіху.

Реал Флорентіно Переса завдяки перемозі над дортмундською Боруссією (2:0) у фіналі Ліги чемпіонів заробив фантастичну суму. Велика заслуга в цьому належить й Андрію Луніну.

Хоча й українець не зіграв у вирішальному матчі, він провів вісім з 13 поєдинків переможного турніру. Зокрема в 1/4 фіналу проти Манчестер Сіті (3:3, 1:1, пен. 4:3) витягнув серію післяматчевих пенальті.

Видання Defensa Central повідомило, скільки мадридський колектив отримав за сезон ЛЧ 2023/24.

«Якщо говорити про загальні цифри, то в поточному сезоні Реал завершує Лігу чемпіонів з позитивним балансом близько 120 мільйонів євро після всіх зіграних матчів».

Ось основні статті доходу:

«Зокрема, з фінансового погляду, повний комплект перемог у групі приносить 16,8 мільйона. До цієї суми слід додати 52,7 мільйона за завершення змагань до кінця, і 15,64 мільйона за сам факт участі. Це безпосередньо становитиме понад 85 мільйонів».

Також Реал отримає гроші за високий показник коефіцієнта клубу в рейтинговій таблиці команд Європи.

«Також УЄФА розподіляє ряд фінансових сум, які варіюються залежно від коефіцієнта кожного клубу в Європі. У випадку Мадрида, клуб має право на трохи більш як 34 мільйонів. Крім того, необхідно враховувати доходи від телевізійних прав, але ці цифри не відомі, оскільки це дуже секретний сектор».

  • В цьому сезоні Лунін провів за Реал 31 матч, у яких пропустив 32 голи (12 ігор «на нуль»);
  • Окрім ЛЧ, «вершкові» також у сезоні 2024/25 виграли Ла Лігу та Суперкубок Іспанії.